olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

600 Avukat Davaya Müdahil Olacak

600 Avukat Davaya Müdahil Olacak
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan 34 kişinin yaşamını yitirdiği patlamanın dava sürecini Türkiye’nin farklı illerinden ‘Suruç için adalet platformu’ adı altında 600 avukat müdahil olacak. İstanbul Barosu avukatlarından Özlem Gümüştaş, Suruç patlamasının yaşanmasında büyük ihmallerin olduğunu iddia etti.

    Bir grup avukatın Adliye binasının önünde yapılan basın açıklamasında; Suruç İlçesi’nde yaşanan patlamada yaşamını yitiren 34 kişinin canlı bomba saldırısı davasına 600 avukat kurdukları ‘Suruç için adalet platformu’ adıyla müdahil olacaklarını belirtti. Suruç patlamasının yaşanmasında ihmallerin olduğunu iddia eden İstanbul Barosu avukatlarından Özlem Gümüştaş, Şanlıurfa Valiliği, Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

    Katliamda ölenlerin avukatlıklarını üstlendik.

Gümüştaş, “Soruşturmanın müdahil avukatlarıyız 600 meslektaşıyla davaya müdahil olacağız. Soruşturma Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı terör ve örgütlü suçlar soruşturma bürosunca yürütülüyor. Katliamda yaşamlarını yitiren ve katliamda yaralananların avukatlıklarını üstlendik. Katliam soruşturması ile ilgili bir araştırma yürütüyoruz. Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı ve soruşturma savcısı ile görüşme yapacağız. Bu görüşmede bu güne kadar yapılan tespitlerimizi paylaşacağız. Bu katliam her şeyden önce basit bir olay bir olgu olarak değerlendirilemez. Bundan önceki bütün katliamlarla bağlantılı ve bundan önceki katliamlarda etkin bir soruşturma yürütülmediği için failler hızlı bir şekilde bulunup yargı önüne çıkarılmadığı için gerçekleşmiş bir katliamdır.” Dedi.

     İhmalleri bulunanlara suç duyurusu

 Bu patlamada ihmaller sonucu olduğunu ifade eden Gümüştaş, “  Şanlıurfa Valiliği, Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Onun yanında Saldırıda yaşamını yitirenlerin otopsi raporlarını alamıyoruz. Bu gizlilik kararının hukuki olarak değerlendirmemiz mümkün değildir. Soruşturmanın güvenliği ile ilgili görebilmemiz ve kabullenebilmemiz mümkün değildir. Gizlilik kararında ısrar ediliyor. Bu kararla ilgili önümüzdeki hafta Anayasa Mahkemesine başvurumuz olacaktır. Bu olay çok büyük bir travma yaratmıştır. Bu saldırı Türkiye halkları üzerinde ve Türkiye’nin yakın siyaset tarihinin en derin katliamı olarak ta tarihe şimdiden geçmiştir.” Diye konuştu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!