olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

60 derece havada klima satışları 3 kat arttı

60 derece havada klima satışları 3 kat arttı
Şanlıurfa’da hava sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinden seyretmesinden dolayı klima satışlarında artış yaşandı. Klima satıcıları ise siparişleri yetiştirmek için adeta yarış durumuna girdi.

Haber: Mehmet Halhallı/Hasan RAY

TÜRKİYE’DE yaz sıcaklılarında diğer illere göre oldukça yüksek olan Şanlıurfa’da klima satışlarını da oldukça etkiledi. Son günlerde ise hava sıcaklarının adeta çöl sıcaklıklarını arıtmaması üzerine vatandaşlar serinlemek için klimalara yüklendi. Vatandaşlar, serinlemek için tek çözüm yolu olan klimaya yönelince klima satıcıları siparişleri yetiştirmek için adeta yarış durumuna girdi. Klima atış ve montaj işinde siparişler yetiştirilemiyor.

10 Bin TL’ye kadar çıkıyor

Sıcaklıkların son günlerde 60 dereceye ulaştığı Şanlıurfa, da vatandaşlar serinlemek için tek çareyi klima almakta buluyor.  Havaların ısınması ile yok derece de klima satan esnaf ise durumdan memnun. Klima fiyatları ise 2 bin TL’den başlıyor 10 Bin TL’ye kadar çıkıyor. Vatandaşlar kendi bütçesine göre beğendiği klimayı alıyor.

Montaj için günlerce beklemek gerekiyor

Yaz sıcaklarına 60 dereceyi görünce klima satışları bu yaz normal yaz satışlarını neredeyse ikiye katladı. Klima satışlarının olmasından dolayı oldukça memnun olan klima satıcıları, siparişleri yetiştirmenin derdine düşerken diğer yandan klima montajına yetişememekten yakınıyorlar. Aşırı talep üzeri gece gündüz çalıştıklarını söyleyen klima satıcıları yine de yetişmekte zorlandıklarını belirtti. Konu ile ilgili konuşan Klima Satıcısı ise, son günlerde klima satışlarında oldukça artışın olduğunu buna sebep ise son günlerde artan aşırı hava sıcaklıklarını gösterdi.

Klima satışları esnafın işine yarıyor

OLAY’a konuşan Klima satıcısı Ahmet Karakeçili,  “Bizler son günlerde oldukça yoğun bir iş temposu içine girdik. Klima olsun vantilatör olsun bu tür elektronik eşyaların satışı son günlerde baya arttı. Biz bu durumdan memnunuz ama vatandaş şikâyetçi, çünkü ekonomik sıkıntıların olduğu bu dönemlerde klima almak masraf yapmak vatandaşı ister istemez rahatsız ediyor.” dedi.

Vatandaşın cebini yakıyor

Klima satışlarının vatandaşın cebini yaktığını belirten Klima Satıcısı Ahmet Karakeçili,   “Bizim işimize geliyor ama vatandaşın işine gelmiyor. Çünkü yaz aylarında klima fiyatları daha da artıyor. Ondan dolayı vatandaş daha fazla para veriyor buda ister istemez bu zor süreçte ekonomisi kötü olan aileleri etkiliyor” diye konuştu.

Elektrik sevkinde aksamalara neden oluyor

Aşırı klima talebinin kentte beraberinde getirmiş olduğu bazı sorunla da bulunuyor. Bu sorunların başında ise aşırı yüklenmeden dolayı enerji sevkinde meydana gelen sıkıntılar geliyor. Enerji hatlarının aşırı yüklenmeden dolayı yetersiz kalmasında dolayı birçok bölgede elektrik kesilmelerinin daha da artmasına sebep olurken birçok binada ise asansörlerin çalışmamasında sebep oluyor.

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!