olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

4 mahalle bir yola mahkum!

4 mahalle bir yola mahkum!
Haliliye ilçesine bağlı Ahmet Yesevi, Devteşti, Yavuzselim ve Bağlarbaşı mahalleleri trafik akışı sorunuyla boğuşuyor.

Haber: Mehmet Halhalli

Şanlıurfa’nı kangrenleşen trafik akışı sorununun en yoğun yaşadığı mahallelerden bir tanesi de Bağlarbaşı Mahallesi. Bağlarbaşı mahallesinin özellikle muhtarlık mevkiinde bulunan alanda okul ve taziye evinin de bulunması trafiğin özellikle tıkanmasında etkili oluyor. Buna bir de Bozova’da şehir merkezine gelen TIR’lar da eklenince sürücüler çileden çıkıyor.

 

Yolun genişletilmesi gerekiyor

 

Ahmet Yesevi, Devteşti, Yavuzselim ve Bağlarbaşı mahallelerini birbirine bağlayan ana caddede sürekli sıkışan trafik mahalle esnafı ve sürücüleri çileden çıkarıyor. Oldukça yoğun bir trafiğe sahip olan söz konusu caddede, özellikle mesai başlangıcı ve mesai çıkışı büyük sıkıntılar yaşanıyor. Evlerine ya da işyerlerine ulaşmak isteyen vatandaşlar adeta işkenceden geçiyor. Duruma oldukça tepkili olan mahalle sakinleri yolun genişletilmesini istiyor.

TIR’lar tehlike saçıyor

 

Yoğun bir nüfusa sahip söz konusu mahallelerde yaşanan trafik akışı sorununa bir de Bozova ilçesinde gidip gelen ağır vasıtalar da eklenince sıkıntı katlanarak artıyor. Yükledikleri tonlarca ağırlıktaki yükleriyle yolu kullanan kamyon ve TIR’lar mahallede trafik akışını etkiledikleri gibi kazalara da sebebiyet veriyor. Oldukça ağır yüklü vasıtaların buradan geçmesine tepki gösteren vatandaşlar burası otoban mı mahalle mi belli değil diye tepki gösteriyor.

 

‘Araç park edilmesi sorun oluyor’

 

Oldukça dar olan yola bir de araç par edilince iş içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Gece gündüz yolun sağına ve soluna araç park edilmesi zaten dar olan yolun daha daralmasına ve dolayısıyla trafik akışının yavaşlamasına sebep oluyor. Park edenlere tepki gösteren bazı sürücüler, “Buralarda park sorunu var. İnsanlar da yola park ediyor. Bu da trafiğin sıkışmasına neden oluyor. Mağdur oluyoruz. Çözüm bulunmalıdır” dedi.

‘Ölmeleri mi gerekiyor?’

 

Trafiğin sürekli sıkışmasından dert yanan mahalle sakinleri, yetkililere seslenerek, “Biz bu mahallede trafiğin düzenli akmamasından bıktık. Burayı hiçbir yetkili görmüyor mu?. Burada gece gündüz sürekli trafik sıkışıyor. İnsanlar evlerine ulaşmak için ecel terleri döküyor. Araçlar o kadar yoğunki yolun karşısına geçmeye korkuyoruz. Sürekli kazalar meydana geliyor. Bu mahallede araba çarpmayan çocuk kalmadı. Ölmeleri mi gerekiyor?” dedi.

 

‘Yolun genişletilmesi lazım’

 

Söz konusu yol ile ilgili konuşan Yavuzselim Mahallesi Muhtarı İsmail Arka, “Bizim bölgede çevre yolu kısıtlı durumdadır. Bunun için de mahallenin sağında ve solundan çevre yolunun geçmesi lazım. Aksi takdirde bu trafik gittikçe karmaşık hale geliyor. Trafik bölge şubelerinden birkaç ekip verilirse o park edilen araçlar kaldırılırsa bu sorun biraz da olsa çözülür. Yolun bir tarafı yeşil alan bir tarafı da askeri alan. Bunlar birleşirse yola büyük katkı sağlar. O zaman trafik sıkıntısı da kolaylıkla giderilir.” diye konuştu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!