olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

4 Ekim’de Şanlıurfa genelinde meydana gelen asayiş olayları

4 Ekim’de Şanlıurfa genelinde meydana gelen asayiş olayları
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı 4 Ekim’de Şanlıurfa ilçeleri ile birlikte il genelinde meydana gelen asayiş olaylarını paylaştı.

Jandarma İl Komutanlığından tarafından paylaşılan asayiş olaylarında Şanlıurfa genelinde toplam 42 asayiş olayı meydana geldi. İşte o asayiş olayları:

 

"1.       CEYLANPINAR’DA YERALTI SULARI HAKKINDA KANUNDAKI KABAHATLER

          04 Ekim 2017 tarihinde Büyükçalı Mahallesi Küme Evleri Mevkiinde TIGEM güvenlik görevlileri tarafından yapılan kontrolde Sufra Küme Evleri arazisi içerisinde A.K. isimli sahsın bahçesinde izinsiz su kuyusu kazması  olayı ile ilgili olarak Devlet Su İsleri Genel Müdürlüğü ekiplerine bilgi verilmiş olup; Su kuyusunu açan M.Ç. isimli sahısa 1840 TL idari para cezası uygulanmıştır. Tamamlanan tahkikat evraklarının Ceylanpınar Kaymakamlık Makamına gönderilecektir.

 

2.         HALFETİ’DE KASTEN YARALAMA

            04 Ekim 2017 tarihinde saat:07:30 sıralarında Halfeti Devlet Hastanesi Güvenlik görevlisi tarafından Gülaçan mahallesinde ikamet eden F.G. isimli sahsın aynı mahallede ikamet eden B.G. tarafından sırtına yumruk vurmak sureti ile darp edilerek yaralanması olayı için adli rapor düzenlendiğini bildirmiştir. Olay ile ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.

 

3.         CEYLANPINAR’DA YERALTI SULARI HAKKINDA KANUNDAKI KABAHATLER

          04 Ekim 2017 tarihinde  saat 08.00 sıralarında Büyükçaylı Mahallesi Sufra Küme Evleri Mevkiinde TIGEM güvenlik görevlileri tarafından yapılan kontrolde C.D. isimli sahsın A.K.. isimli sahsın bahçesinde izinsiz kazı yapması olayına müdahale edilerek Devlet Su İsleri Genel Müdürlüğü ekiplerine bilgi verilmiştir. C.D. isimli sahsa 1840 TL idari para cezasının uygulanmıştır. Tamamlanan tahkikat evraklarının Ceylanpınar Kaymakamlık Makamına gönderilecektir.

 

4.         EYYÜBİYE’DE  KAZAEN YANGIN (DOGAL NEDENLERLE)

            04 Ekim 2017 tarihinde Olgunlar Mahallesinde ikamet eden M.Y. ye ait evin bahçesinde sigaradan çıktığı değerlendirilen yangında, çuvallar içinde bulunan yaklaşık 40 ton pamuk (Piyasa değeri 100.000 TL (Yüz Bin TL) değerinde) çuvallar ile birlikte yanmıştır. Yangın Şanlıurfa İtfaiye ekiplerince söndürülmüş olup herhangi can kaybı ve yaralanma meydana gelmemiştir. Olay ile ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.

           

5.         AKÇAKALE’DE  AILE HUKUKUNDAN KAYNAKLANAN YÜKÜMLÜLÜGÜN IHLALI

            04 Ekim 2017 tarihinde saat:07.00 sıralarında Akçakale Devlet Hastanesi yetkililerince Komutanlıgımıza yapılan ihbarda düşme sonucu yaralanma seklinde adli vaka olarak bir çocuğun ailesi tarafından getirildiği bildirilmiştir. Yapılan araştırmada Donandı mahallesinde ikamet eden mağdur İ.K. evlerinin önünde bulunan tarım aletlerinin üzerinde oynarken dengesini kaybederek düştüğü tespit edilmiştir. Yaralanan çocuk için Akçakale Devlet Hastanesince adli rapor düzenlenmiştir. Çocuğun hayati tehlikesi yoktur. İleri tetkik için Şanlıurfa Eğitim ve. Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatı gereğince Aile Yükümlülüğünün İhlalinden tahkikata başlanılarak, babası olan M.K. şüpheli olarak, ifadesi alınarak serbest bırakılmıştır.

 

6.         HALFETİ’DE HAKKI OLMAYAN YERE TECAVÜZ

            04 Ekim 2017 tarihinde saat:08:30 sıralarında komutanlığımıza gelen ihbarda K.A. isimli sansın Yukarıgöklü mahallesi Karagıl mevkiinde kendi tarlası olmayan yeri sürerek kendi tarlasına eklediği bildirilmiştir. Olay ile ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.

 

7.         AKÇAKALE’DE AILE HUKUKUNDAN KAYNAKLANAN YÜKÜMLÜLÜGÜN IHLALI

            04 Ekim 2017 tarihinde saat:09.00 sıralarında Akçakale Devlet Hastanesi yetkililerince Komutanlıgımıza yapılan ihbarda yüksekten  düşerek yaralanma seklinde adli vaka olarak Güneren mahallesinde ikamet eden bir çocuğun ailesi tarafından getirildiği bildirilmiş, mağdur F.A. iki katlı olan evlerinin çatısına merdivenlerden çıkar iken dengesini kaybederek toprak zemine düştüğü tespit edilmiştir. Düsen çocuk için Akçakale Devlet Hastanesince adli rapor düzenlenmiştir. Çocuğun hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatı gereğince Aile Yükümlülüğünün İhlalinden tahkikata başlanılarak, annesi olan Z.A. şüpheli olarak ifadesi alınarak serbest bırakılmıştır.

 

8.         HALFETİ’DE EVDEN HIRSIZLIK

            04 Ekim 2017 tarihinde saat:08:15 sıralarında komutanlığımızı arayan İ.Ö. isimli şahıs evine hırsız girdiğini bildirmesi üzerine olay yerine gidilmiştir. İ.Ö. nün alınan ifadesinde 1 adet kol saati, 100 TL para, 20 Euro para ve 4 adet markasını hatırlamadığı cep telefonlarının yerinde olmadığını beyan etmiştir. Olay ile ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.

 

9.         KARAKÖPRÜ’DE HAKKI OLMAYAN YERE TECAVÜZ

            04 Ekim 2017 tarihinde saat: 08.00 sıralarında Otlukalan Mahallesinde A.T. isimli şahıs köyün ortak alanı olan yere ev yapmak amacıyla kum dökerek hakkı olmayan yere tecavüzde bulunmuştur. Olay ile ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.

 

10.       BOZOVA’DA TAKSİRLE YARALAMA

            03 Ekim 2017 tarihinde saat:16.05 sıralarında Sızan Mahallesinde ikamet eden H.K. ile Y.T. isimli şahıslar tarlada topladıkları odunları at arabasına yükledikten sonra H.K. isimli sahsın kontrolünde hareket ettikleri, Sızan Mahalle girişindeki virajı dönecekleri sırada tahta bölümünün attan ayrılması neticesinde her iki sahsın yola düştükleri ve yaralandıkları, şahısların kendi imkanları ile Bozova Devlet Hastanesine gittikleri ve yapılan tedavilerine müteakip taburcu oldukları ve şahısların hayati tehlikelerinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Olay ile ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.

 

11.       KARAKÖPRÜ’DE HAKKI OLMAYAN YERE TECAVÜZ

            04 Ekim 2017 tarihinde saat:08.00 sıralarında Otlukalan mahallesinde H.Y. isimli şahıs köyün ortak alanı olan yere kullanmak amacıyla ev yaparak hakkı olmayan yere tecavüzde bulunmuştur. Olay ile ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.

 

12.       HALFETİ’DE KASTEN YARALAMA

            04 Ekim 2017 tarihinde saat:09:20 sıralarında Kalkan mahallesinde ikamet eden D.K. isimli şahıs M.K. nın kendisini darp ederek kasten yaraladığını bildirmesi üzerine olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısına bilgi verilmiş, alınan talimat doğrultusunda D.K. isimli sahsın avukat nezaretinde mağdur olarak ifadesi alınmış, M.K. isimli çocuğun yasının küçük olmasından dolayı kimlik tespitinin yapılarak babasına teslim edilmiştir.

           

13.       CEYLANPINAR’DA RESIT OLMAYANLARLA CINSEL ILISKI

            04 Ekim 2017 tarihinde Büyükçaylı Mahallesi Sufra Küme Evlerinde ikamet eden H.Ç. isimli şahıs ile birlikte yasayan H.U. isimli sahsın 04 Ekim 2017 tarihide Ceylanpınar Devlet Hastanesinde doğum yaptığı tespit edilmiştir. Olay ile ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.

 

14.       KARAKÖPRÜ’DE HAKKI OLMAYAN YERE TECAVÜZ

            03 Ekim 2017 tarihinde saat:15.30 sıralarında Göbekli mahallesinde ikamet eden  İ.H.S. E.S. ve A.S. isimli şahıslar köy merasını traktör ile sürmek suretiyle mera alanına tecavüz ettikleri tespit edilmiştir. Olay ile ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.

 

15.       VİRANŞEHİR’DE KAYIP ESYA VE MAL(ARAÇ, SILAH, HAYVAN, BELGE VB.)

            04 Ekim 2017 tarihinde saat:08:10 sıralarında Toklu Mahallesinde ikamet eden İ.B. isimli şahıs komutanlığımıza müracaatında 63 KT … plakalı Fiat marka traktörünün arka plakasını Viransehir karayolunda dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu düşürdüğünü, tüm aramalarına rağmen bulamadığını, Traktörün muayene işlemlerinde sorunlar yasadığını beyan etmiştir. Traktöre ait plakanın bulunabilmesi için kayıp eşya arama takip sistemine kayıtları yapılmıştır. Olay ile ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.

 

16.       CEYLANPINAR’DA KASTEN YARALAMA

            04 Ekim 2017 tarihinde Büyükçaylı mahallesinde  bulunan Yasemin Elibol Orta Okulunun öğrenci servisi ihalesinde ihaleyi kazanan taraf alan M.Ç. isimli şahıs öğrenci taşımak amacıyla Yasemin Elibol Orta Okuluna geldiğinde, aynı ihaleye giren ve ihaleyi kazanamayan R.U. ile yanında bulunan İ.D. isimli şahıslar arasında tartışma çıktığı ve tartışmanın büyümesi üzerine şahısların birbirlerini yumruk vurmak sureti ile darp ettiği tespit edilmiştir. Olay ile ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.

 

17.       HALFETİ’DE EMRE AYKIRI DAVRANIS

          04 Ekim 2017 tarihinde saat:12:00 sıralarında Eski Halfeti liman bölgesinde bulunan yüzer lokantadaki dubadan kaçak yolcu aldığı tespit edilen A.G. isimli şahıs yakalanmıştır. A.G. isimli şahısa Halfeti Kaymakamlığının Emniyet ve Asayiş kuralları ile ilgili olarak Liman bölgesinde uyulacak kurallar hakkında ASYS:0410-1612-07 sayılı emrine aykırı olarak Liman bölgesinde Hamutçuluk yaparak rahatsızlık vermesi ve iç su yönetmeliğine aykırılık meydana getirerek yolcu almak suçundan 5326 sayılı Kabahatler Kanunu gereği 227 Türk Lirası idari para cezası uygulanmış olup, hazırlanan evraklar Halfeti Kaymakamlığına gönderilecektir.

 

 

18.       HALFETİ’DE EMRE AYKIRI DAVRANIS

          04 Ekim 2017 tarihinde saat:12:10 sıralarında Eski Halfeti liman bölgesinde bulunan yüzer lokantadaki dubadan kaçak yolcu aldığı tespit edilen C.Y. isimli şahıs yakalanmıştır. C.Y. isimli şahısa Halfeti Kaymakamlığının Emniyet ve Asayiş kuralları ile ilgili olarak Liman bölgesinde uyulacak kurallar hakkında ASYS:0410-1612-07 sayılı emrine aykırı olarak Liman bölgesinde Hamutçuluk yaparak rahatsızlık vermesi ve iç su yönetmeliğine aykırılık meydana getirerek yolcu almak suçundan 5326 sayılı Kabahatler Kanunu gereği 227 Türk Lirası idari para cezası uygulanmış olup, hazırlanan evraklar Halfeti Kaymakamlığına gönderilecektir.

 

19.       HALFETİ’DE EMRE AYKIRI DAVRANIS

          04 Ekim 2017 tarihinde saat:12.20 sıralarında Eski Halfeti liman bölgesinde bulunan yüzer lokantadaki dubadan kaçak yolcu aldığı tespit edilen M.K. isimli şahıs yakalanmıştır. M.K. isimli şahısa Halfeti Kaymakamlığının Emniyet ve Asayiş kuralları ile ilgili olarak Liman bölgesinde uyulacak kurallar hakkında ASYS:0410-1612-07 sayılı emrine aykırı olarak Liman bölgesinde Hamutçuluk yaparak rahatsızlık vermesi ve iç su yönetmeliğine aykırılık meydana getirerek yolcu almak suçundan 5326 sayılı Kabahatler Kanunu gereği 227 Türk Lirası idari para cezası uygulanmış olup, hazırlanan evraklar Halfeti Kaymakamlığına gönderilecektir.

 

20.       HALFETİ’DE EMRE AYKIRI DAVRANIS

          04 Ekim 2017 tarihinde saat:12:30 sıralarında Eski Halfeti liman bölgesinde bulunan yüzer lokantadaki dubadan kaçak yolcu aldığı tespit edilen Y.E. isimli şahıs yakalanmıştır. Y.E. isimli şahısa Halfeti Kaymakamlığının Emniyet ve Asayiş kuralları ile ilgili olarak Liman bölgesinde uyulacak kurallar hakkında ASYS:0410-1612-07 sayılı emrine aykırı olarak Liman bölgesinde Hamutçuluk yaparak rahatsızlık vermesi ve iç su yönetmeliğine aykırılık meydana getirerek yolcu almak suçundan 5326 sayılı Kabahatler Kanunu gereği 227 Türk Lirası idari para cezası uygulanmış olup, hazırlanan evraklar Halfeti Kaymakamlığına gönderilecektir.

 

21.       HALFETİ’DE EMRE AYKIRI DAVRANIS

          04 Ekim 2017 tarihinde saat:12:40 sıralarında Eski Halfeti liman bölgesinde bulunan yüzer lokantadaki dubadan kaçak yolcu aldığı tespit edilen L.K. isimli şahıs yakalanmıştır. L.K. isimli şahısa Halfeti Kaymakamlığının Emniyet ve Asayiş kuralları ile ilgili olarak Liman bölgesinde uyulacak kurallar hakkında ASYS:0410-1612-07 sayılı emrine aykırı olarak Liman bölgesinde Hamutçuluk yaparak rahatsızlık vermesi ve iç su yönetmeliğine aykırılık meydana getirerek yolcu almak suçundan 5326 sayılı Kabahatler Kanunu gereği 227 Türk Lirası idari para cezası uygulanmış olup, hazırlanan evraklar Halfeti Kaymakamlığına gönderilecektir.

 

22.       HALFETİ’DE EMRE AYKIRI DAVRANIS

          04 Ekim 2017 tarihinde saat:12:50 sıralarında Eski Halfeti liman bölgesinde bulunan yüzer lokantadaki dubadan kaçak yolcu aldığı tespit edilen Y.K. isimli şahıs yakalanmıştır. Y.K. isimli şahısa Halfeti Kaymakamlığının Emniyet ve Asayiş kuralları ile ilgili olarak Liman bölgesinde uyulacak kurallar hakkında ASYS:0410-1612-07 sayılı emrine aykırı olarak Liman bölgesinde Hamutçuluk yaparak rahatsızlık vermesi ve iç su yönetmeliğine aykırılık meydana getirerek yolcu almak suçundan 5326 sayılı Kabahatler Kanunu gereği 227 Türk Lirası idari para cezası uygulanmış olup, hazırlanan evraklar Halfeti Kaymakamlığına gönderilecektir.

 

23.       HALFETİ’DE EMRE AYKIRI DAVRANIS

          04 Ekim 2017 tarihinde saat:12:55 sıralarında Eski Halfeti liman bölgesinde bulunan yüzer lokantadaki dubadan kaçak yolcu aldığı tespit edilen A.K. isimli şahıs yakalanmıştır. A.K. isimli şahısa Halfeti Kaymakamlığının Emniyet ve Asayiş kuralları ile ilgili olarak Liman bölgesinde uyulacak kurallar hakkında ASYS:0410-1612-07 sayılı emrine aykırı olarak Liman bölgesinde Hamutçuluk yaparak rahatsızlık vermesi ve iç su yönetmeliğine aykırılık meydana getirerek yolcu almak suçundan 5326 sayılı Kabahatler Kanunu gereği 227 Türk Lirası idari para cezası uygulanmış olup, hazırlanan evraklar Halfeti Kaymakamlığına gönderilecektir.

 

24.       HALFETİ’DE EMRE AYKIRI DAVRANIS

          04 Ekim 2017 tarihinde saat:13:05 sıralarında Eski Halfeti liman bölgesinde bulunan yüzer lokantadaki dubadan kaçak yolcu aldığı tespit edilen I.K. isimli şahıs yakalanmıştır. I.K. isimli şahısa Halfeti Kaymakamlığının Emniyet ve Asayiş kuralları ile ilgili olarak Liman bölgesinde uyulacak kurallar hakkında ASYS:0410-1612-07 sayılı emrine aykırı olarak Liman bölgesinde Hamutçuluk yaparak rahatsızlık vermesi ve iç su yönetmeliğine aykırılık meydana getirerek yolcu almak suçundan 5326 sayılı Kabahatler Kanunu gereği 227 Türk Lirası idari para cezası uygulanmış olup, hazırlanan evraklar Halfeti Kaymakamlığına gönderilecektir.

 

25.       HALFETİ’DE EMRE AYKIRI DAVRANIS

          04 Ekim 2017 tarihinde saat:13:10 sıralarında Eski Halfeti liman bölgesinde bulunan yüzer lokantadaki dubadan kaçak yolcu aldığı tespit edilen I.H.E. isimli şahıs yakalanmıştır. I.H.E. isimli şahısa Halfeti Kaymakamlığının Emniyet ve Asayiş kuralları ile ilgili olarak Liman bölgesinde uyulacak kurallar hakkında ASYS:0410-1612-07 sayılı emrine aykırı olarak Liman bölgesinde Hamutçuluk yaparak rahatsızlık vermesi ve iç su yönetmeliğine aykırılık meydana getirerek yolcu almak suçundan 5326 sayılı Kabahatler Kanunu gereği 227 Türk Lirası idari para cezası uygulanmış olup, hazırlanan evraklar Halfeti Kaymakamlığına gönderilecektir.

 

26.       KARAKÖPRÜ’DE KARŞILIKSIZ YARARLANMA

            03 Ekim 217 tarihinde saat:10.20 sıralarında Başören mahallesinde ikamet eden A.Ö. isimli şahıs kendi adına kayıtlı 5996571 tesisat numaralı elektrik saatini devre dışı bırakarak kaçak hat çekmesi neticesinde olay meydana gelmiştir. Sahsa DEDAS tarafından 1.373.01 TL. Para cezası uygulanmıştır. Olay ile ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.

 

27.       KARAKÖPRÜ’DE KARŞILIKSIZ YARARLANMA

            04 Ekim 217 tarihinde saat:09.30 sıralarında Türkmen mahallesinde ikamet eden H.Y. isimli şahıs kendi adına kayıtlı 5995181 tesisat numaralı elektrik saatini devre dışı bırakarak kaçak hat çekmesi neticesinde olay meydana gelmiştir. Sahsa DEDAS tarafından 1.178.82 TL. para cezası uygulanmıştır. Olay ile ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.

 

28.       KARAKÖPRÜ’DE KARŞILIKSIZ YARARLANMA

            04 Ekim 217 tarihinde saat:11.40 sıralarında Türkmen mahallesinde ikamet eden S.K. isimli şahıs kendi adına kayıtlı 5999613 tesisat numaralı elektrik saatini devre dışı bırakarak kaçak hat çekmesi neticesinde olay meydana gelmiştir. Sahsa DEDAS tarafından 1.950.81 TL. Para cezası uygulanmıştır. Olay ile ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.

 

29.       ŞANLIURFA BİRECİK’DE MOTOSIKLET VE BISIKLET HIRSIZLIGI

            04 Ekim 2017 tarihinde saat:12.00 sıralarında komutanlığımıza gelerek müracaatta bulunan A.D. kendisine ait 63 LE … plakalı motosikletinin 18 Eylül 2017 tarihinde saat : 12.00 sıralarında Birecik İlçesi Uğurcuk mahallesinde yol kenarından plakası ve tescil belgesi ile birlikte kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındığını beyan etmiştir. Olay ile ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.

 

29.       HALİLİYE’DE İŞ KAZASI

            04 Ekim 2017 tarihinde saat:09.00 sıralarında Kaynaklı mahallesi Namet Et tesislerinde isçi olarak çalışan I.K. isimli şahıs hayvanları yemleme esnasında bir anlık dikkatsizlik nedeni ile elini demir kapıya sıkıştırmış olup, daha sonra tedavi amaçlı Harran Araştırma ve Eğitim Hastanesine sevk edildiği, yapılan muayene ve tedavi sonucu hayati tehlikesi bulunmadığından taburcu edilmiştir. Olay ile ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.

 

30.       VİRANŞEHİR’DE REŞİT OLMAYANLARLA CİNSEL İLİŞKİ

            04 Ekim 2017 tarihinde saat:14:00 sıralarında Yazgüneşi Mahallesinde ikamet eden A.G. isimli çocuğun Viransehir Devlet Hastanesinde doğum yaptığı bilgisi alınmıştır. Yapılan soruşturmada çocuk A.G. isimli sahsın aile rızası ile şüpheli A.Ö. isimli şahıs ile evlendirildiği, yaklaşık bir yıldır evli olduğu tespit edilmiştir. Olay ile ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.

 

31.       BİRECİK’DE KASTEN YARALAMA

            04 Ekim 2017 tarihinde saat :13.00 sıralarında, Göktepe Mahallesi Bilekli Ortaokulunda öğrenci olan M.B. ve K.B. aynı okulda öğrenci olan M.B. yi okul çıkısında aralarında çıkan kavga sonucunda iterek yere düşürmek suretiyle yaralamışlardır. Yaralı çocuk, kaldırıldığı Birecik Devlet Hastanesinde yapılan tedavisini müteakip taburcu edilmiştir. Olay ile ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.

 

32.       AKÇAKALE’DE SUÇ ESYASINI SATIN ALMA VEYA KABUL ETME

            04 Ekim 2017 tarihinde saat:13.00 sıralarında Akçakale ilçe Jandarma komutanlığınca yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde Akçakale ilçesi Kepezli Mahallesinde çalıntı motosikletlerin toplanarak satısının yapıldığı bilgisine ulaşılmıştır. Kepezli mahallesi ve mezralarında yapılan kontrollerde Kepezli Mahallesi Yarımtepe mezrasında şüpheli H.S. isimli sahsın evinin önünde bulunan plakasız motosikletin motor ve şasi numaralarının kazınmış olduğu tespit edilmiştir. Şüphelinin alınan beyanında motosikleti tanımadığı Suriyeli bir sahsın kendisine emanet bıraktığını beyan etmiştir. Olay ile ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.

 

33.       VİRANŞEHİR’DE KAZAEN YANGIN (DOGAL NEDENLERLE)

            04 Ekim 2017 tarihinde saat:15:00 sıralarında Şahinli Mahallesi yerleşkesinde bulunan Viransehir Organize Sanayii bölgesinde F.N. isimli sahsa ait Pamuk fabrikasının depo bölümünde dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu elektrik tesisatı arızası nedeniyle yangın çıktığı, yaklaşık 800 ton islenmemiş ham Pamuğun zarar gördüğü tespit edilmiştir. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye ekipleri yönlendirilmiş, yangın kontrol altına alınarak söndürülmüş ve soğutma işlemi tamamlanmıştır. Yapılan soruşturmada Pamuk deposundan geçen elektrik şebeke kablolarının açıkta bırakıldığı, yangının elektrik tesisatından çıktığı itfaiye raporlarında tespit edilmiştir. Bahse konu yangın olayında itfaiye memuru İ.H.A. isimli sahsın dumandan etkilenmesi sonucu zehirlenme şüphesi ile Viransehir Devlet hastanesine sevk edilmiş, hayati tehlikesinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Olay ile ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.

 

34.       SİVEREK’DE  İZİNSİZ KAZI YAPMAK

            03 Ekim 2017 tarihinde saat:19:30 sıralarında Başbük Mahallesi No: 82 adresinde ikamet eden A.Ç. isimli sahsın ikamet ettiği evin bodrumunda tarihi eser bulmak için kaçak kazı yaptığının duyumu alınması üzerine, Siverek Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilerek Siverek Sulh Ceza Hâkimliğinin 03.10.2017 tarih ve 2017/1854 sayılı arama kararına istinaden A.Ç. isimli sahsın evinde yapılan aramada; evin bodrum katında 2x2 metre ebadında girişi olan 25 metre uzunluğunda mağara olduğu tespit edilmiştir. Olay yerine gelen Şanlıurfa Müze Müdürlüğü yetkililerince mağarada yapılan incelemede mağara duvarlarında Asur ve Babil dönemine ait olduğu değerlendirilen renkli figür ve çizimlerin olduğu, başkaca herhangi bir tarihi esere rastlanılmadığı anlaşılmıştır. İzinsiz kaçak kazının yapıldığı evin zemin katı müze müdürlüğü görevlilerince mühürlenip kontrol altına alınmıştır. Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine izinsiz kaçak kazı yapan A.Ç. isimli şahısın ifadesi alınarak serbest bırakılarak tahkikata başlanılmıştır.

 

35.       AKÇAKALE’DE  KARA YOLUYLA YASADISI GIRIS

            04 Ekim 2017 tarihinde saat:07.00 sıralarında  Zenginova mahallesinde alınan duyum üzerine yapılan istihbari çalışma neticesinde sınırı yasadışı yollarla kimliği belirsiz şahısların Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalıştıkları esnada yakalandığını, yapılan kimlik kontrollerinde şahısların Suriye uyruklu oldukları ve açık kimliklerinin; K.A.M , M.Y.A. ve  U.Y.A. oldukları tespit edilmiştir. Suriye uyruklu şahısların yakalanması olayı ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcısına bilgi verildiği, Cumhuriyet Savcısı tarafından şahısların gözaltına alınması, jandarma ve emniyet terörle mücadele şubesinin şahıslar hakkında terör örgütleri ile bağlantılarının olup olmadığının tespit edilmesi, şahısların terör  örgütleri ile herhangi bir bağlantılarının bulunmadığının tespit edilmesi halinde koordinasyon merkezine kayıtlarının yaptırılarak serbest bırakılacağı, tamamlanan tahkikat evraklarının Cumhuriyet Savcılığına ikmalen gönderilecektir.

 

36.       CEYLANPINAR’DA BANDROLSÜZ VEYA NITE. UYMYN ISRTLI ÜRN.ÜRTMK,TIC.AMÇ.BLNDRMK,NKLTMK,STMK,KAÇ. SOK

            04 Ekim 2017 tarihinde saat:12.30 sıralarında Şanlıurfa Ili Ceylanpınar - Akçakale İlçesi karayolu Telhamut Çadır Kent yol ayrımında icra edilen yol emniyet ve kontrol devriyesi esnasında durdurulan ve  sürücülüğünü İ.E.H. isimli sahsın yaptığı 50 UR … plakalı araç içerisinde yapılan kontrolde aracın yolcu koltukları üzerinde kaçak sigara olduğunun görülmesi üzerine Ceylanpınar Nöbetçi Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatı ile arama emri tanzim edilmiş ve araçta yapılan arama sonucunda; 162 karton GAULOISES marka, 156 karton 2005 marka, 173 karton JJ marka, 317 karton PRESTIGE marka ve 346 karton MM marka toplamda 1154 karton ( 11540 paket )kaçak sigara ele geçirilmiş olup ele geçirilen kaçak sigaralara Cumhuriyet Savcısının talimatı ile el konulmuştur. Olayın şüphelisi olan İ.E.H. isimli şahıs komutanlığımızda alınan ifadesine müteakip serbest bırakılmıştır. Komutanlığımızda konuşlu 11 inci J.Trf. Tim K.lıgı tarafından araç ile ilgili olarak 2918 sayılı Trafik Kanunun 36/3-A maddesi gereğince 1763x2= 3526 TL,, 34 üncü maddesi gereğince 95 TL, EK/2-1 Maddesi gereğince 876x2= 1752 TL olmak üzere para cezası kesilerek, olayda kullanılan 50 UR … plakalı araç on beş (15) gün süre ile trafikten men edilerek yedi emin otoparkına çektirilmiştir.

 

37.       SİVEREK’DE KENEVİR

            04 Ekim 2017 tarihinde saat:08:00 sıralarında Yücelen Mahallesinde ikamet eden D.K. isimli sahsın Karakoyun mahallesinde bulunan tarlasında Hint keneviri ektiği duyumunun alınması üzerine; Siverek Cumhuriyet Savcılığından alınan bila sayılı arama kararına istinaden D.K. isimli sahsın Yücelen mahallesinde bulunan kendisine ait evde ve evin eklentileri ile Karakoyun mahallesinde bulunan tarlasında yapılan arama sonucunda; sahsın Karakoyun mahallesinde bulunan tarlasında ekili vaziyette bulunan 8.563 kök Hint Keneviri bitkisi ele geçirilmiştir. Olay ile ilgili olarak şüpheli D.K. isimli sahsın yakalanamadığı, sahsın yakalama çalışmalarına devam edildiği, Siverek Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilerek adli tahkikata başlanıldığı.

 

38.       VİRANŞEHİR’DE BANDROLSÜZ VEYA NITE. UYMYN ISRTLI ÜRN.ÜRTMK,TIC.AMÇ.BLNDRMK,NKLTMK,STMK,KAÇ. SOK

            04 Ekim 2017 tarihinde saat:15:30 Sıralarında Viransehir ilçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesi Karakuzu Jandarma Karakol Komutanlığı önü D-400 karayolu üzerinde yapılan Sabit Yol Kontrol ve Araç, Şahıs aramasında Mardin ili istikametinden gelip Şanlıurfa Ili istikametine giden sürücü S.B. isimli sahsın yönetiminde 73 SG … plakalı Dorse çekicisi ile çekiciye bağlı 73 ST …. plakalı Dorse üzerinde detaylı arama yapılmıştır. Çekicinin kabin içi şoför yatağı bölümünde yatak altına gizlenmiş durumda (39) karton J&J marka kullanıma ve satıma hazır gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiştir. Olaydan Viransehir Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığına bilgi verilmiştir. Suç envali sigaralara imha edilmek üzere el konulmuştur. Şüpheli sahsın ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştır. Ele geçirilen sigaralara her paketi 14 TL toplamda 14x 390= 5.460,00 TL. Cezai işlem uygulanmak üzere TPDK ile yazışmalar yapılmıştır. Suçta nakil vasıtası olarak kullanılan 73 SG … plakalı Dorse çekicisi trafik yönünden kontrolü yapılmak üzere Bölge Trafik Polis ekiplerine teslim edilmiş, aracın eksiği olmadığından dolayı cezai işlem uygulanmamıştır. Şerh konulmak üzere Yedi-Emin otoparkına teslim edilmiştir.

 

39.       VİRANŞEHİR’DE BANDROLSÜZ VEYA NITE. UYMYN ISRTLI ÜRN.ÜRTMK,TIC.AMÇ.BLNDRMK,NKLTMK,STMK,KAÇ. SOK

                        04 Ekim 2017 tarihinde saat:16:00 sıralarında Viransehir ilçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesi Karakuzu Jandarma Karakol Komutanlığı önü D-400 karayolu üzerinde yapılan Sabit Yol Kontrol ve Araç, Şahıs aramasında Mardin Ili istikametinden gelip Şanlıurfa Ili istikametine giden sürücü İ.B. isimli sahsın yönetiminde 73 SK … plakalı Dorse çekicisinde detaylı arama yapılmıştır. Çekicinin iç kısmında şoför yatağı bölmesine gizlenmiş vaziyette (64) karton (640) paket J&J marka, kullanıma ve satıma hazır gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiştir. Olaydan Viransehir Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığına bilgi verilmiştir. Suç emvali sigaralara el konulmuştur. Şüpheli İ.B. ifadesi alınmasına müteakip serbest bırakılmıştır. Ele geçirilen sigaralara her paketi 14 TL toplamda 14x 640= 8.960,00 TL. Cezai işlem uygulanmak üzere TPDK ile yazışmalar yapılmıştır. Suçta nakil vasıtası olarak kullanılan 73 SK … plakalı Dorse trafik yönünden kontrolü yapılmak üzere Bölge Trafik Polis ekiplerine teslim edilmiş, aracın eksiği olmadığından dolayı cezai işlem uygulanmamıştır. Şerh konulmak üzere Yedi-Emin otoparkına teslim edilmiştir.

 

40.       VİRANŞEHİR’DE BANDROLSÜZ VEYA NITE. UYMYN ISRTLI ÜRN.ÜRTMK,TIC.AMÇ.BLNDRMK,NKLTMK,STMK,KAÇ. SOK

                        04 Ekim 2017 tarihinde saat:15:20 sıralarında Viransehir ilçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesi Karakuzu Jandarma Karakol Komutanlığı önü D-400 karayolu üzerinde yapılan Sabit Yol Kontrol ve Araç, Şahıs aramasında Mardin Ili istikametinden gelip Şanlıurfa Ili istikametine giden sürücü A.A. isimli sahsın yönetiminde 73 SG … plakalı Dorse çekicisinde detaylı arama yapılmıştır. Çekicinin iç kısmında şoför yatağı bölmesine gizlenmiş vaziyette (39) karton (390) paket M&M marka, kullanıma ve satıma hazır gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiştir. Olaydan Viransehir Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığına bilgi verilmiştir. Suç emvali sigaralara el konulmuştur. Şüpheli sahsın ifadesi alınmasına müteakip serbest bırakılmıştır. Ele geçirilen sigaralara her paketi 14 TL toplamda 14x 390= 5.460,00 TL. Cezai işlem uygulanmak üzere TPDK ile yazışmalar yapılmıştır. Suçta nakil vasıtası olarak kullanılan 73 SG … plakalı Dorse trafik yönünden kontrolü yapılmak üzere Bölge Trafik Polis ekiplerine teslim edilmiş, aracın eksiği olmadığından dolayı cezai işlem uygulanmamıştır. Şerh konulmak üzere Yedi-Emin otoparkına teslim edilmiştir.

 

41.       BOZOVA’DATEK TARAFLI OLARAK MEYDANA GELEN ÖLÜMLÜ VEYA

YARALAMALI TRAFIK KAZALARI

            04 Ekim 2017 tarihinde saat:13.00 sıralarında Arıkök Mahallesi mevkiinde M.A. isimli sahsın sevk ve idaresinde bulunan 34 SP …. plakalı aracın ana yoldan tali yola dönmek istediği sırada dikkatsizlik ve tedbirsizlik sebebiyle direksiyon hâkimiyetini kaybederek aracın şarampole devrildiği, kaza sonucu sahsın hafif şekilde yaralandığı, Bozova Devlet Hastanesine sevkinin sağlanarak yapılan tedavisine müteakip taburcu olduğu hayati tehlikesinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Olay ile ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.

 

42.       SİVEREK’DE TEK TARAFLI OLARAK MEYDANA GELEN ÖLÜMLÜ VEYA

YARALAMALI TRAFIK KAZALARI

            04 Ekim 2017 tarihinde saat:14.30 sıralarında Siverek - Karacadağ Karayolunun 5.Km'sinde K.A. isimli şahıs yönetim ve idaresindeki 63 HE … plakalı araç ile Siverek İstikametinden Karacadağ Mahallesi istikametine seyir halinde iken belirtilen mevkiiye gelince dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucunda direksiyon hakimiyetini kaybederek aracını yol kenarında bulunan şarampole devirmesi sonucu tek taraflı yaralanmalı trafik kazası meydana gelmiştir. Meydana gelen kazada araç sürücüsü K.A. yaralanmıştır. Yaralı sahsın muayene ve tedavisinin Siverek Devlet Hastanesinde yapılarak hayati tehlikesinin bulunması nedeniyle ileri tetkik ve tedavisi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir. Olay ile ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatı ile tahkikata başlanılmıştır."

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!