olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

4-8 Mart tarihlerinde Harran’da festival

4-8 Mart tarihlerinde Harran’da festival
Harran’ da hayata geçirilecek olan Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü projesi kapsamında STK’lar ve Kadın Örgütleri Temsilcileri Harran’da Buluştu.

Harran Belediye Başkanı Mehmet ÖZYAVUZ un 10 Dönümlük Şahsi arazisini bağışlamasıyla hayata geçirilecek olan proje öncesi 4- 8 Mart tarihleri arasında Harran’da festival düzenlenecek. Festivale Yurt içi ve Yurt dışından birçok STK temsilcisi Ulusal Basın ve Sanatçılar katılacak. Festival öncesi Ekolojik Kadın Köyü projesini ve Festivalin içeriği ile ilgili Basına açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet ÖZYAVUZ Bugün Belediyenin ev sahipliğinde STK Temsilcileri ve Basınla Bir araya gelerek şunları söyledi.

“Bildiğiniz üzere son günlerde Ülkemizde yaşanan kadına şiddet olayları artmış toplumda bu konuya duyarsız kalmamıştır. Bu anlamda bizlerde hem duyarsız kalmamak hem de önlem noktasında yardımcı olmak istedik. Kadın bir toplumun Dünü Bugünü ve Yarınıdır. Bu vesile ile Kadınlarımızı koruyacak, geleceklerini güven altına alacak ve kendi ayakları üstünde dura bilecek ortamları yaratmak için böyle bir projeyi hazırladık.

Gazeteci Dostumuz Hüzün YÜCEL’ in gerçek hikayelerden etkilenerek gördüğü eksikliği ekolojik kadın köyü projesini yazarak önemli bir adım atmıştır. Bu projeyi incelediğimde hemen hemen hepimizin hayal ettiği, Ülkemizde ihtiyaç duyulan Dünya’ da ve Türkiye’ de ilk olacak bu projeyi medeniyetlerin beşiği Haran’ da hayata geçirmeye karar verdik.

Mimarisini Yrd. Doç. Dr. Gülay YEDEKÇİ’ nin çizdiği Uluslararası Ekoloji Kadın projesinin hedef kitlesi şöyle; Sosyal risk taşımayan, kimsesiz,  aile baskısı altında kendini ifade edemeyen, sosyal hizmetler tarafında koruma altında olan fakat 18 yaşına geldiği zaman kurum dışında kalan ve düzenli bir geliri olmayan kadınlarımızın meslek sahibi olmasına olanak tanıyor.

Kadına yönelik şiddet hakkında farkındalık yaratmak için toplumsal dönüşümün temel taşı olarak görülen öğretim görevlileri, gazeteciler, siyasetçiler, muhtarlar, kolluk kuvveti, imamlar ve öğretmenlerden oluşan eğitimcilerle Harran’da uygulayacağımız proje daha da anlam kazanacaktır.

Projenin en önemli özelliği ise şöyle; Köyün sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla yenilenebilir güneş enerji sistemi, eko tarım ve hijyenik mandıra tesisinin kurulmasıdır. Bu sistemlerin kurulması köyün en önemli geçim kaynağını oluşturacaktır.   Bu da devlet kademelerine yük olmadan ilgili kurumların yükünü hafifletecektir.

Köy içinde bulunan atölyelerin dışında hayvancılık, organik tarım, büyük-küçükbaş hayvan ve at besiciliği alanlarının sağlanmasıyla farklı alanlarda mevcut yeteneklerini kullanmasına olanak sağlanması gerekmektedir.

Dünyada yaygın olan, Türkiye için henüz yeni başlayan 'ekolojik tarım'ın uygulanması, bu alanda özel ürünler yetiştirilmesi amacıyla destek sağlanması gerekmektedir.  Biz de bu desteyi verdik.

Proje kapsamında dünyaya sesimizi daha gür duyurmak ve sessiz çığlıkları yankılanmasını sağlamak içinde 27 Şubat - 08 Mart tarihleri arasında 1.Harran Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü Resim Sempozyumu ve Festivali düzenledik.  Yabancı ülkelerden gelen ressamlarla hem Harran’ın tanıtımı hem de projenin duyurulması hedeflenmektedir.

Burada bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere şahsım ve Harran Belediye Başkanı olarak teşekkür ederim. Dedi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!