olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

30 milyon TL hibe desteği verilecek

30 milyon TL hibe desteği verilecek
Karacadağ Kalkınma Ajansı, başarılı olan projelere toplam 30 milyon 250 bin lira hibe desteği verileceğini açıkladı.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar'ın katılımıyla Diyarbakır'da yapıldı. Toplantıya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Fetih Süvari ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı M. Emin Özçınar katıldı.Ajansın Diyarbakır'daki Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen toplantıda; Ocak 2015 döneminde gerçekleştirilen faaliyetler ile devam eden proje uygulamalarının ilerleme durumları ele alındı. 

   Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, yaptığı açıklamada, her yıl hazırlanan programlar çerçevesinde proje teklif çağrısı usulüyle başarılı olan projelere mali destek (hibe) verildiğini hatırlattı.

28 milyon TL bütçe ayrıldı

2015 yılında da hükümetin benimsediği ulusal plan ve stratejilere, Bölge Planında belirtilen temel amaç ve önceliklere uygun olarak yeni proje destek verileceğini belirten Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, “Ajansımıza ait 2015 yılı Çalışma Programı ve Bütçesi, 19 Aralık 2014 tarihinde Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylandı. Bu Çalışma Programı ve Bütçe çerçevesinde 2015 yılında proje teklif çağrısı yöntemiyle verilecek desteklere ilişkin olarak 4 mali destek programı hazırladık. KOBİ Mali Destek,Sanayi Altyapısı Mali Destek,Yenilenebilir Enerji Mali Destek,Turizm ve Kentsel Altyapı Mali Destek Programı için 28 milyon TL bütçe ayrıldı.Bu programlarla, Bölge Planı'nda belirtilen amaç ve önceliklerle uyumlu olarak Bölgemizde imalat sanayi, turizm ve yenilenebilir enerji sektörlerindeki KOBİ'leri geliştirerek yeni istihdam olanakları oluşturmak ve “Büyükşehir” statüsüyle yeni bir gelişme ivmesi kazanan Diyarbakır ve Şanlıurfa'da sanayi, turizm ve kentsel altyapıyı iyileştirmek amaçlanmaktadır” dedi.

Başvurular başladı

Hüseyin Aksoy,proje başvuruları için 12 Ocak 2015 tarihinde teklif çağrısının ilan edildiğini ifade ederek şunları söyledi: “23 Ocak 2015 itibariyle başvurular alınmaya başlamıştır.Programların detayları, kimlerin başvurabileceği, destek miktarları, başvuru ve değerlendirme usulleri ile ilgili olarak Bölge kamuoyunu bilgilendirmek için Ocak ayında hem Diyarbakır, hem de Şanlıurfa'da bilgilendirme toplantıları düzenlenmiştir. Bilgilendirme toplantılarına 14 Ocak 2015 tarihinde başlanmıştır. Bu kapsamda, 16 tanesi Şanlıurfa ve 13 tanesi Diyarbakır'da olmak üzere toplam 29 adet bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilmiş ve toplantılara 648 kişi katılım sağlamıştır.Ayrıca proje hazırlamak isteyenlere yönelik olarak ikişer günlük proje hazırlama eğitimleri verilmiştir. 26 Ocak-03 Şubat 2015 tarihleri arasında Diyarbakır ve Şanlıurfa'da gerçekleştirilen proje yazma eğitimlerine Diyarbakır'dan 152, Şanlıurfa'dan ise 93 kişi olmak üzere toplam 245 kişi katılım sağlamıştır.”

Tüm halkalara hitap edecek

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, “Her yıl ajansımız tarafından verilen desteklerin yanı sıra, 2015 yılında GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın koordinasyonu ve finansmanıyla, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından GAP Organik Tarım Değer Zinciri Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı yürütülecektir. Program Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşımaktadır ve bölgede organik sektöründeki değer zinciri içerisinde yer alan tüm halkalara hitap edecek şekilde tasarlanmıştır. GAP Organik Tarım Değer Zinciri Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı'nın işbirliği protokolü imza töreni, 24 Ocak 2015 tarihinde Gaziantep Valiliği'nde Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet YILMAZ'ın katılımıyla gerçekleştirildi” ifadelerini kullandı.

    Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, “2015 yılında yürütülecek mali destek programı ile bir yandan ürün bazlı bölgesel değer zinciri özelinde gelişmenin sağlanması hedeflenirken, diğer yandan mali destek programı kapsamında hayata geçirilecek tekrarlanabilir ve ölçeklendirilebilir başarı hikâyeleri ve uygulamalar ile organik sektörünün tarım, gıda, tekstil ve turizm başta olmak üzere çeşitli ekonomik faaliyetlerin de Bölge sathında yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.  Bu bağlamda, programın organik ürün üretimi ve işleme kapasitesinin arttırılmasına, bölgesel ürün çeşitliliğinin geliştirilmesine ve yenilikçiliğin teşvik edilmesine, pazarlama ve markalaşma kabiliyetlerinin kazandırılmasına, örgütlenme ve kurumsallaşmanın desteklenmesine katkıda bulunması hedeflenmektedir. Ajansımıza tahsis edilen program bütçesi 2.250.000,00 TL'dir.2015 yılı itibariyle GAP Organik Tarım Değer Zinciri Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı aracılığıyla verilecek destekler dahil Ajansımız tarafından toplam 30 milyon 250 bin lira hibe desteği verilecektir” diye konuştu.(Haber Merkezi)

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!