olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

2019’da Şanlıurfa’da neler oldu?

2019’da Şanlıurfa’da neler oldu?
Bugün yeni yılın ilk günü! Peki 2019 yılı içerisinde Şanlıurfa’da neler oldu? 2019 yılı Göbeklitepe yılı ilan edilmesine rağmen, Şanlıurfa bu durumdan ne kadar etkilendi? İşte Şanlıurfa’da 2019 yılı içerisinde meydana gelen önemli olaylar;

2019 yılı Göbeklitepe yılı ilan edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 yılını Göbeklitepe yılı ilan ederek, Şanlıurfa’nın yeni yıla iyi bir giriş yapmasını sağlamıştı. Göbeklitepe yılı ile birlikte Şanlıurfa, tarihinin en büyük turizm potansiyelini yakaladı.

Yerel seçimlerde birçok belediye başkanı değişti

Türkiye geneli yapılan yerel seçimlerde Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi ve birçok ilçe belediye başkanı değişti. 31 Mart yerel seçimlerinde Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli hariç tüm belediye başkanları değişirken, Suruç hariç tüm belediyeleri AK Parti adayları kazandı. Suruç Belediyesine de daha sonra kayyum atandı.

Karahan Tepe’de kazılar başladı

12 bin yıllık tarihe ışık tutan Göbeklitepe’nin bir benzeri olduğu düşünülen Karahan Tepe’de kazılar başladı. Kazılarda eski medeniyetlere ait birçok bulguya rastlandı. Karahan Tepe’de de dikili taşların bulunması arkeologların büyük ilgisini çekti.

Barış Pınarı Harekatı başladı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerinin hemen karşısında bulunan Telabyad ve Rasulayn bölgelerine operasyon düzenledi. Terör örgütü PKK/PYD’ye yönelik gerçekleşen operasyonda ulusal ve uluslar arası medya organları Şanlıurfa’ya gelerek, operasyonu yakından takip etti.

Tugayda patlama oldu

Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda patlama meydana meydana geldi 17 asker yaralandı. Patlamanın mühimmatların mevsimsel değişiklik ve mevcut depolama koşullarından etkilenerek yapısının bozulması sonucunda reaksiyona girmesiyle patlamanın olduğu belirtildi.

Telabyad’a yıllar sonra ihracat yapıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin(TSK) yaptığı operasyonlarla terörden temizlenen Telabyad’a yıllar sonra ilk kez ihracat yapıldı. Güvenli hale getirilen bölgelere Suriyeliler yerleştirilirken, Akçakale sınır kapısının açılmasıyla birlikte Türkiye’den Suriye’ye ihracat başladı.

Ceylanpınar belediye başkanı görevden alındı

Ceylanpınar Belediye Başkanı Abdullah Aksak’ın mazbatası, Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edildi ve başkanlığı düşürüldü. AK Parti'den Ceylanpınar Belediye Başkanlığına seçilen Abdullah Aksak'ın seçilmeye engel mahkumiyet kararının adli sicil arşiv kaydında mevcut olduğu ve seçilme yeterliliği şartını taşımadığı gerekçesiyle YSK tarafından mazbatası iptal edildi, yerine Feyyaz Soylu başkanlığa getirildi.

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!