olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

15 temmuz fotoğraf sergisi açıldı

15 temmuz fotoğraf sergisi açıldı
Şanlıurfa AK Parti İl Başkanlığı 15 Temmuz darbe gecesinde yaşanan olayları ölümsüzleştirmek adına fotoğraf sergisi açtı.

Şanlıurfa AK Parti İl Başkanlığının darbe gecesi ve sonrasında yaşanan olayları ölümsüzleştirmek adına fotoğraf sergisi açtı. Şanlıurfa DSİ Konferans salonunda açılışı yapılan ve “15 Temmuz Milli İrade Yükseliş Sergisi” ismi ile açılan fotoğraf sergisi Şanlıurfa’nın her ilçesinde sergilenecek. Açılış törenine katılan Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, STK başkanları ve vatandaşlar katıldı. Açılan fotoğraf sergisine büyük ilgi gösteren vatandaşlar ise 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan olayları bir kez daha hatırladılar. Açılışta konuşan AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ülkemizin bir daha böyle olayları yaşamamasını ve açılan fotoğraf sergisinde ise bunları ölümsüzleştirmek istediklerini söyledi.

‘Demokrasinin yerleşmesi için gayret sarf ettik’

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Beraber yaşadığımız bir tarihi ölümsüzleştirdik. Hep birlikte ne yaptığımızı bir daha gördük. Elbette gördüklerimiz bizi duygulandırdı. Tankın altına yatan bir vatandaşı, elinde sopa olan bir anne görüyoruz. Sizin garnizon önündeki direnişinizi görüyoruz. Hep birlikte demokrasi nöbetini tutarak demokrasinin yerleşmesi için gayret sarf ettik. Bu bizim geleceğimiz, çocuklarımız, vatanımızın bölünmemesi, bayrağımızın inmemesi, ezanın susmaması içindi.” dedi.

‘Darbeyi dört saatte etkisiz hale getirdi’

“İşte bütün dünya bunu böylece gördü. O gün meydanlarda bunu ifade etmiştik. 15 Temmuz bir milat demiştik. Ve bunun ardından askerlerimiz Cerablus’a girdi.” diyen Zeynel Abidin Beyazgül, “Silahsız güçlerimiz darbeyi dört saatte etkisiz hale getirdi. Bundan sonra silahlı güçlerimiz göreceksiniz dünyada neler yapacak. Bakın Cerablus’taki olay da 4-5 saatte bitti. Bundan sonra bütün dünyadaki hayır işlerinde sizin imzanız vardır. Bütün Urfalı hemşerilerimiz bu sergiye davet ediyorum.” diye konuştu.

‘Türkiye’nin direnişi gösteren fotoğraflar var’

Zeynel Abidin Beyazgül, “Mozaik AVM’de bu sergi devam edecek, daha sonra ilçelerimizde de devam edecek. Bu sergide daha iyi daha güzel resimlerin bulunması mümkün. Bu sergide 15 temmuzda Urfa’nın direnişini Türkiye’nin direnişini gösteren fotoğraflar bulunuyor. Milletimizin başına inşallah bir daha böyle bir darbe gelmez. Bu darbenin ülkemizi bölmeye hareket olduğunu milletimiz de gördü.” ifadelerini kullandı.

‘Halkımızın ülkesi için nasıl duruş gösterdiğini gösteriyor’

 

bu sergideki fotoğraflar her şeyi anlatıyor diyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “15 Temmuz bu ülke için çok önemli bir gündü. Milletin birliği, berberliği duruşu bu belayı ülkemiz üzerinde defetti. Ama şunu unutmamak gerekir ki mücadele bu ülke için gereklidir. Bu sergideki fotoğraflar da bana bu ölüme gidince nasıl sevinilir, ülkesi için nasıl bir duruş sergilediğini, bir millet tek vücut olduğunda dünyaya nasıl bir ses verir hatırlatıyor. İnançlı bir milleti gösteriyor.” dedi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!