olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

1 Milyon turist hedefine az kaldı

1 Milyon turist hedefine az kaldı
Şanlıurfa 1 Milyon turist hedefine oldukça yakınlaşarak iyi bir turizm sezonunu geride bırakarak diğer sezonlara odaklandı.

Haber: Hasan RAY

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin belirlediği 1 Milyon turist hedefi hakkında konuşan Şanlıurfa Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Çoban, bu hedefe ulaşmak adına ne gibi çalışmalar yapıldığını değerlendirdi. 1 Milyon turist hedefini ilk başta kendilerinin belirlediğini söyleyen Çoban, “Daha sonra Nihat Çiftçi bey bunu dillendirdi ve üzerine vurgu yaptı. Ve bununla beraber resmi kurumlar da bu hedefe ulaşmak için elinden geleni yaptı” dedi.

Resmi kurumlar elinden geleni yaptı

Bu sezonun turizm açısından Şanlıurfa’da verimli bir sezon olduğunu söyleyen Başkan Müslüm Çoban, “Şu anda da veriler tam olarak açıklanmadı ama bizim sahada gözlemlediğimiz bu hedefe oldukça yaklaşıldı. Bu bakımdan çok iyi geçti. Bu sezonun iyi geçmesinde resmi kurumlarımızın  olağan üstü çabası vardı. Bu çaba beraberinde verimli bir sezon getirdi. Önümüzdeki sezondan da umutluyuz” ifadelerine yer verdi.

Turizm bir bütündür

Henüz çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Müslüm Çoban, “Tabi şu anda belediyelerimiz, kaymakamlık ve valiliğimiz bünyesinde yapılan çalışmalar var. bu çalışmalar yeterli midir; değildir. Özellikle Balıklıgöl hala bitmiş değil ve çalışmalar devam ediyor. Turizm bir ağaca benzer, siz bu ağacı ne kadar büyütürseniz ne kadar gürleştirirseniz o kadar verim alırsınız. Şanlıurfa’nın turizmde daha epey yol kat etmesi gerekiyor” diye konuştu.

Diğer illere göre öndeyiz

Şanlıurfa’nın diğer Doğu ve Güneydoğu illerine göre önde olduğunu söyleyen Çoban, “Şu da var; bir çok doğu ve güneydoğu iline göre ve diğer bölgelerin illerine göre çok daha iyi durumdadır. En çok turist ve turizm sirkülasyonu sağlanan ilk 10 il arasında hatırı sayılı bir yeri vardır. Hem belediyelerimizin hem resmi diğer kurumlarımızın hem de yerel işletmelerimizin daha çalışması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Esnafa önerilerde bulundu

“Turizm bir bütündür, sadece belediyelere, valiliğe ve diğer resmi kurumlara yüklenecek bir şey değildir” diyen Çoban, “Şanlıurfa’yı gezsen bir turist Şanlıurfa yemeklerini yiyor, esnaftan alışverişini yapıyor. Otelde kalıyor vs. bu anlamda bir bütünüz ve bir arada çalışmalıyız. İsot, çay ve Urfa fıstığını satarken kente katkı geliyor. Burada esnaflarımızdan Urfa’ya özgü ürünler bekliyorlar” şeklinde önerilerde bulundu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!