olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

1 Dolarlık banknotlara vatandaş darbesi

1 Dolarlık banknotlara vatandaş darbesi
Darbe girişimi ile birlikte gündeme gelen şifreli 1 Dolarlar, tedirginliğe yol açtı. Düğünlerde gelin ve damadın üzerine atılan 1 Dolar banknotu kaldırılarak yerine 5 TL kullanılmaya başlandı.

Haber: Murat Doğan

15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte gündeme gelen şifreli 1 Dolar, düğünlerde de tedirginliğe yol açtı. Eskiden düğünlerin vazgeçilmezi olan 1 Dolar 15 Temmuz Darbe girişimi sonrası Türkiye’de darbe yedi. Elinde 1 Doları olan bile elinden çıkarmaya çalıştığı bu dönem Türk Lirasına yaradı. 15 Temmuz’dan sonra 5 Türk Lirasına rağbet artınca 5 Türk Lirası bulunmaz Hint Kumaşına döndü. Düğün salonlarında gelin ve damadın üzerine atılan 1 Dolarlık banknotlar kaldırılarak yerine Türk lirası kullanılmaya başlandı.

"Darbecilerin üzerinden çıktığı için insanlar tedirgin"

Darbe girişimi sonrasında gözaltına alınan darbecilerin üzerinden çıkan şifreli bir dolarlık bonknotlar, vatandaşı tedirgin etti. Vatandaşların tedirginliği ardından 1 Dolarlık banknotlar yerine 5 Türk Lirası banknotları aldı.

1 Dolar yerine 5 Türk Lirası devri

15 Temmuz darbe girişimi ardından darbecilere yapılan operasyonlar sonucunda gözaltına alınan darbecilerin üzerinde çıkan şifreli 1 Dolarlar, 1 Dolarlık banknotlara darbe vurdu. Darbe teşebbüsü ardından şifreli 1 Dolar olarak anılan Banknotlar daha çok 5 Türk Lirası banknotlara yaradı. Artık düğün salonlarında 1 Dolar değil de 5 Türk Lirası banknotlarını göreceğiz.

1 Dolar satışı kökten durdu

Yaşanan süreçten dolayı artık kullanılmaz hale gelen 1 Dolar banknotların satışları kökten durma noktasına geldi. 15 Temmuz’dan sonra gözaltına alınan darbecilerin üzerinde şifreli 1 Dolar çıkması üzerine vatandaşın almaktan korktuğu 1 Dolarlık banknotlar artık rağbet görmüyor. 

Çoğu düğün salonunda yasaklandı

Darbe girişimi sonrasında gözaltına alınan darbecilerin üzerinden çıkan şifreli 1 dolarlık banknotlar, vatandaşları tedirgin edince, düğün salonları sahipleri de 1 dolarlık banknotları kaldırmaya karar verdi. Çoğu düğün salonu işletmecisi 1 Dolar yerine 5 Türk Lirasının kullanılmasını istiyor.

Konu ile ilgili bilgi veren düğün salonu işletmecileri, 15 Temmuz askeri darbe teşebbüsü sonrasında gözaltına alınan darbecilerin üzerinden çıkan 1 Dolar banknotlarından dolayı insanların tedirgin olduklarını belirtti. Bu tedirginlikten dolayı Türk Lirası kullanmaya başladıklarını belirten işletmeciler, artık Dolar kullanmayacaklarını  1 Dolar yerine 5 Türk Lirasi devrinin başladığını dile getirdi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!