TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KGK'da Yapılacak

İslam ülkeleri arasında birinci OECD ülkeleri arasında ise ikinci sırada olduğumuz şiddet meselesinin önüne geçilme noktasında başlatılan sosyal projenin çalıştayı Ankara’da Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) ev sahipliğinde yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2023 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
KGK'da Yapılacak

Rakamlar baz alındığında şiddet meselesi ülkemiz için artık çok ciddi risk oluşturmakta. Uzmanlar toplumsal kanayan bir yara haline gelen şiddet konusunun kökten çözümü için somut adımlar atılmazsa gelecekte çokta vahim sonuçlar oluşacağını ifade ediyor.

RAKAMLAR ACI GERÇEĞİ ANLATIYOR

1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla açık bulunan soruşturma dosyası 12 milyon 320 bini aşmış durumda. 2022 yılı içinde Cumhuriyet Başsavcılığı dosyalarında yer alan şüpheli sayısı 15 milyon iken mağdur kişi sayısı da 11 milyonun üzerinde oluşmuş.

HANE BAŞINA BİR ŞÜPHELİ

Ülkemizde açık suç olaylarında hane başına yaklaşık olarak en az bir şüpheli ya da bir mağdur kişi düşmekte. Bu gidişat demokrasi kültürü, insan hakları ve bağlı olarak şiddet/suç artışı yönünden büyük sosyal riskler oluşturmakta.

ORTAK PROJE GELİŞTİRİLDİ

Türkiye şiddet/suç bağlamında İslam ülkeleri arasında birinci 36 OECD ülkesi arasında ise ABD’den sonra ikinci sırada yer almakta. İşte tüm bu olumsuzları önleme ve şiddetle etkin bir mücadele için HEGEM Vakfı ve Adalet Bakanlığı ortak bir proje geliştirdi.

SİVİL BİR MÜCADELE BAŞLATILDI

Öğrencisinden işçisine memurundan işsizine toplumun bütün katmanlarını içine alacak olan “İnsan Hakları ve Şiddetle Sivil Mücadele Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirilmesi” projesi ile şiddet meselesine kökten somut çözümler üretilecek.

EĞİTİM VE SEMİNERLER DEVAM EDECEK

2030 yılına kadar eğitim ve seminer faaliyetleri ile yol alacak projenin özel amacı ise her mahalleye her okula her iş yerine yeterli sayıda “yeminli sosyal arabulucu”  ve “yeminli şiddet önleme formatörü” olan saha aktörleri kazandırmak.

KGK BAŞINDAN BERİ TAM DSTEK VERİYOR

Türkiye’deki bürün üniversitelerin etkin görev alacağı projenin birçok da sivil toplum paydaşları da var. O paydaşlardan biri de Küresel Gazeteciler Konseyi(KGK) olarak öne çıkıyor. Projeye başından beri her türlü desteği veren KGK ailesi yurt içi ve yurt dışı temsilciliklerle projeye yön veriyor.

YEMİN VE SERTİFİKA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Cumhurbaşkanlığı On birinci Kalkınma Planı ve İnsan Hakları Eylem Planı gereği yürürlüğe konan “İnsan Hakları ve Şiddetle Sivil Mücadele Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirilmesi” projesinde yemin ve sertifika töreni 21 Haziran’da Aydın ilinde gerçekleşti.

KGK EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Aydın Valiliği HEGEM Vakfı ve Aydın Menderes Üniversitesi koordinesinde gerçekleşen Yeminli Sosyal Arabuluculuk sertifika töreninden sonra 20-21 Temmuz 20223 tarihleri arasında da Küresel Gazeteciler Konseyi Ankara ofisinde çalıştay düzenlenecek.

BAKANLIK TEMSİLCİLERİ DE KATILACAK

İnsan Haklarının Güçlendirilmesi ve Şiddetle Mücadele bağlamında on ikinci kalkınma planı için öneri geliştirme çalıştayına Adalet Bakanlığı ile birlikte üniversitelerden temsilciler proje paydaşları HEGEM Vakfı ve KGK ailesinden katılım olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.