Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Dicle Elektrik’ten Silvan Barajı ve Tarımsal Sulama İçin Destek Açıklaması"

Dicle Elektrik, Silvan Barajı başta olmak üzere bölgedeki barajların tamamlanarak tarımsal sulamanın sulama kanallarıyla yapılmasını desteklediklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2025 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2025 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
"Dicle Elektrik’ten Silvan Barajı ve Tarımsal Sulama İçin Destek Açıklaması"

"BARAJLARIN TAMAMLANMASINI DESTEKLİYORUZ"

Dicle Elektrik İl Müdürü Uğur Yaka, şirketin her fırsatta bölgede elektrik sorunundan çok su sıkıntısının olduğunu vurguladıklarını belirtti. Yaka, "Dicle Elektrik olarak, Diyarbakır ve genel olarak Güneydoğu’daki tarım alanlarında sulamanın barajlar aracılığıyla yapılmasını en fazla destekleyen kurumlardan biriyiz. Yıllardır çiftçiler, yeraltı suyu çekmek için elektrik gücü kullanarak tarım arazilerini suluyorlar, ancak bu süreçte kaçak elektrik tüketimi de yaşanıyor. Barajların bir an önce tamamlanması, bu sorunun çözülmesine katkı sağlayacaktır ve sulama kanallarından gelen su ile tarım arazilerinin sulanması bizlerin en büyük arzusudur. Bu sayede kaçak tüketim azalacak ve abonelere daha kaliteli ve kesintisiz elektrik sağlanacaktır. Bölgede barajların yapımını engellemek gibi bir amacımız olmadığı gibi, aksine bu projelerin hızla tamamlanmasını istiyoruz. Bunu en iyi şekilde bölge halkı da bilmektedir" dedi.

"VAHŞİ SULAMADAN KAÇININ" UYARISI

Tarımsal sulama sezonunun başladığı bu dönemde çiftçilere de seslenen Yaka, vahşi sulama yönteminin toprağı çoraklaştırıp elektrik tüketimini artırarak maliyeti yükselttiğini belirtti. Yaka, "Sulama işleminin damlama sistemleri veya benzeri daha verimli yöntemlerle yapılması gerektiğini vurgulamak isterim. Özellikle kaçak elektrikle sulama yapanlar, bu tür yöntemlere dikkat etmiyorlar. Ayrıca, sulama kanallarının olmadığı alanlarda, su gereksinimi daha düşük tarımsal ürünlere yönelmek daha mantıklı olacaktır. Mısır ve pamuk gibi yüksek su tüketen ürünler yerine, daha az su isteyen tarım ürünlerine yönelmek gerektiğini de hatırlatmak isterim" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.