Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maaşlar yeniden hesaplanacak! Bu kişilerin emekli aylığına ek zam kapıda

1 Ocak 2025 tarihi sonrasında emeklilik başvurusunda bulunanları sevindiren haber geldi. Milli gelirdeki artıştan dolayı emekli maaşlarının yüzde 0,73 artacağı aktarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2025 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2025 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
Maaşlar yeniden hesaplanacak! Bu kişilerin emekli aylığına ek zam kapıda

Türkiye genelinde yaşanılan ekonomik buhran etkilerini sürdürürken, milyonlarca emekli geçim sıkıntısı çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz  geçtiğimiz yıl emeklilik başvurusunda bulunmayanların hayatı boyunca yüzde 30 daha az maaşı olacağı aktarılmıştı. Bu sorun için yeni çözüm önerileri aranmazken yeni bir gelişme yaşandı.

Geçtiğimiz hafta açıklanan Milli gelirdeki atış nedeniyle emekli maaşlarına ufak bir iyileştirmeye gidileceği aktarıldı.

EMEKLİ MAAŞLARI ARTIYOR

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre; Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) geçtiğimiz hafta açıkladığı ekonomik büyüme verilerinde Türkiye ekonomisinin 2024 yılında yüzde 3,2 oranında büyüdüğünü duyurdu. Gayri safi yurt içi milli hasılada (GSYH) yaşanan bu artış, mevzuat gereği emekli aylığı hesaplamasında kullanılan güncelleme katsayısının da 0,96 puan artmasına neden olacak.

Emekli maaşlarında yapılacak yeni düzenlemenin ise 1 Ocak 2025 tarihi ve sonrasında emeklilik başvurusunda bulunan kişileri kapsayacak.

EMEKLİ MAAŞLARINDAKİ HESAP DEĞİŞİYOR

Emekli maaşlarındaki yeni düzenleme ile birlikte emeklilerin aylıkları nisan ayından itibaren geçerli olacak şekilde yeniden hesaplanacak. 1 Ocak 2025 tarihinden sonra bağlanan emekli aylıkları yüzde 0,73 oranında artacak. Örneğin 30.000 TL bağlanmış aylık 30.219 TL’ye yükselecek.

Bir diğer konu ise emeklilik dilekçesini 31 Aralık 2024 ve öncesinde verenlerin yeni yılda emekli olanlara kıyasla yüzde 30 daha fazla maaş almaya devam edecek.

İlerleye dönemlerde emeklilik ile alakalı bir düzenleme yapılmadığı sürece, geçtiğimiz yıl emekli olanlar hayatları boyunca bu yıl emekli olanlardan yüzde 30 oranında daha fazla emekli maaşı almaya devam edecek.

Kaynak: Sözcü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.