Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kış:Vatandaşın Borcu Rekor Kırdı 1 Milyon Yeni İcra Dosyası!

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Aralık 2024 işsizlik verilerinin gerçekleri yansıtmadığını belirterek, “İktidar işsizlik rakamlarını makyajlıyor, ancak gerçek işsizlik sayısı 11,5 milyonu aştı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2025 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2025 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
Kış:Vatandaşın Borcu Rekor Kırdı 1 Milyon Yeni İcra Dosyası!

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış: “Halk Yoksullaşıyor, Saray İzliyor!”

Kış, vatandaşların bankalar ve finans kuruluşlarına olan kredi borçlarının trilyonları bulduğunu vurgulayarak, “Borç sarmalı her geçen gün derinleşirken halk icra dosyalarıyla boğuşuyor” ifadelerini kullandı.

Gerçek İşsizlik 11,5 Milyon!

TÜİK’in açıkladığı verilere göre, Aralık 2024’te işsizlik oranı %8,5 olarak belirlenirken, atıl işgücü oranı %28,2’ye çıkarak gerçek işsizlik sayısının 11 milyon 457 bin kişiye ulaştığını ortaya koydu. Gülcan Kış, işsizlik rakamlarının dar tanımlarla düşük gösterilmeye çalışıldığını ifade ederek şunları söyledi:

“İktidar, işsizlik rakamlarını dar tanımlarla düşük gösterdiğini sanıyor, ancak gerçek işsizlik son bir yılda 1 milyon 785 bin kişi arttı. İş bulma umudu kalmayan, eksik istihdam edilen ve güvencesiz çalışan milyonlarca insan yok sayılıyor. Halkın gerçek durumu, TÜİK verileriyle bile gizlenemiyor!”

Vatandaş Borç Batağında!

Ekonomik krizle boğuşan vatandaşların bireysel kredi ve kredi kartı borçları 4 trilyon 99 milyar liraya ulaşmış durumda. Gülcan Kış, hükümetin ekonomi yönetimindeki başarısızlıkları eleştirerek, “İktidara göre herkesin cebi dolu, ekonomi uçuyor! Ama gerçekte bankalara borç 4 trilyon lirayı geçti, icra dosyaları patladı! Asıl kazanan vatandaş değil, bankalar ve faiz lobileri oldu” dedi.

Kış, borç batağındaki halkın her geçen gün daha da yoksullaştığını belirterek, “Bu düzen sürdürülebilir değil! İktidar ekonomi yönetiminde başarısız oldu. Vatandaş geçinemiyor, borçlanıyor, sonra da icra takibine düşüyor” şeklinde konuştu.

İcra Dosyaları Patladı!

Ekonomik sıkıntıların arttığını gösteren bir başka veri de icra dosyalarındaki artış oldu. 1 Ocak - 14 Şubat tarihleri arasında, icra dairelerine gelen yeni dosya sayısı geçen yılın aynı dönemine göre %16,1 artarak 1 milyon 340 bine yükseldi.

Kış, bu durumun halkın ekonomik dar boğazda olduğunu ve her geçen gün daha da yoksullaştığını gösterdiğini belirterek, “Borcunu ödeyemeyenler, geçinmek için kredi kartına yüklenenler ve icralık olanlar… İktidar bu tabloya seyirci kalıyor, halkın sırtındaki yükü artırıyor. Ama halk bu gerçeği görüyor, seçim günü sandıkta hesabı soracak” dedi.

Ekonomi Alarm Veriyor!

Gülcan Kış, Türkiye’nin ekonomik göstergelerinin alarm verdiğine dikkat çekerek, şu önemli noktalara da değindi:

• Dış Borç Faiz Ödemeleri Rekor Kırdı: Türkiye, 2024 yılında 22,6 milyar dolar faiz ödeyerek tarihinin en yüksek dış borç faiz ödemesini gerçekleştirdi.

• Cari Açık Büyüyor: 2024 sonunda 10 milyar dolara çıkan cari açık, 2025’te de artış eğiliminde.

• Sanayi Üretimi Durgun: 2024 yılında sanayi üretimi sadece %0,4 arttı, yani neredeyse hiç artmadı.

• Enflasyon Altında Ezilen Halk: Artan fiyatlar nedeniyle halkın alım gücü hızla düşüyor, gıda ve temel tüketim maddelerine ulaşmak her geçen gün zorlaşıyor.

Kış, hükümetin ekonomik başarısızlıklarını gizlemenin mümkün olmadığını belirterek, “Halkın alım gücü eriyor, işsizlik yükseliyor, borçlar artıyor! Bu düzenin değişmesi gerekiyor ve değişecek!” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.