TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Eraslan’dan YKS Tercihleri Önerileri

SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan YKS Tercihlerine Yönelik Açıklamalarda Bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2023 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
Prof. Eraslan’dan YKS Tercihleri Önerileri

YKS sonuçları açıklandı. Birçok öğrenci tercihlerini puan durumlarına göre yapacak. Yanlış tercihlerin olmaması ve doğru bir şekilde tercih yapılası gerektiğini belirten SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, tercih yapacak öğrenciler için doğru tercih seçeneklerini madde madde sıraları.

Prof. Eraslan sıraladığı Maddelerde şu ifadelere yer verdi;

“Tercihler 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında ÖSYM'ye bildirilmelidir. Adayların, tercihlerini tamamlamaları için titiz bir ön hazırlık yapmaları ve 8 Ağustos gece yarısına dek tercihlerini ÖSYM'ye bildirmeleri gerekmektedir.

1) İlgi ve yeteneklerinize uygun bir meslek seçtiğinizde hem daha başarılı hem de daha mutlu olacağınızı unutmamalısınız. Bir mesleğe sahip kişilerin nasıl yaşamlar sürdüklerini incelemelisiniz. Seçeceğiniz mesleği icra eden kişilerle görüşmek ve çalışma ortamlarını görmek de karar verirken yararlı olacaktır.

2) Tercih listenizi hazırlarken önce kendi başarı sıranıza uygun bir tercih listesi hazırlamalısınız. Bununla beraber puanlarınızın yetmediği ancak çok istediğiniz birkaç bölümü veya üniversiteyi listenizde bulundurabilirsiniz. Sonrasında kendi başarı sıralarına yakın bölümlerden seçimler yapmalısınız.

3) Tercihlerde iki nokta belirleyicidir. Öğrencinin yerleşme başarı sırası diğeri ise tercih edilecek programa en son giren öğrencinin başarı sırasıdır. Mutlaka tercih kılavuzunu ve YÖK Program Atlasını inceleyiniz.

4) Tercih listenizi sıralarken daha düşük puanlı bölüm veya üniversiteler daha alt sırada yer alabilir; bu duruma çok fazla takılmamalısınız, önemli olan sizin hangi bölüm ve üniversitede daha mutlu ve başarılı olabileceğinizdir.

5) Vakıf üniversitesi tercih edecekseniz burs ve indirim durumlarını öğrenmeli, nasıl bir ücretle karşı karşıya kalacağınızı önceden bilmelisiniz.

6) Başka bir şehirdeki üniversiteyi tercih ediyorsanız mutlaka buradaki yaşam koşulları, yurt imkanları ve şehrin yapısı hakkında bilgi sahibi olmalısınız.

7) Fakülteyi kazandığınızda kayıt yaptırılsın veya yaptırılmasın başarı katsayınızın bir sonraki yıl düşeceğini unutmamalısınız.

8) Farklı puan türlerinden tercih yapacak iseniz tercih listelerinizi, her alandan en çok istediğiniz bölümlere göre oluşturmalısınız. 9 Yeni açılan ve taban puanı belli olmayan bölümlerin başarı sıralarını tahmin edebilmek ve doğru tercih sıralaması yapmak için yakın puanlı bir üniversite ile kıyas etme yöntemini kullanabilirsiniz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.