Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hatay ve Kahramanmaraş’ta Endüstri 5.0 ve Değerlerimiz Konuşuldu

ASÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, Hatay Payas Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü'nün davetlisi olarak eğitimin tüm kademesinden öğrenciler, öğretmenler ve akademisyenlerle buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2025 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2025 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
Hatay ve Kahramanmaraş’ta Endüstri 5.0 ve Değerlerimiz Konuşuldu

Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı "Bilim Buluşmaları" programının ilk etkinliğinde, Payas’taki lise öğrencileri ve öğretmenleriyle "Endüstri 5.0 ve Süper Akıllı Toplum" başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi. Konuşmasında, bilim ve teknolojinin tarihsel sürecinden, Endüstri 4.0'daki gelişen teknolojilerden ve Endüstri 5.0'da bizi bekleyen konulardan bahseden Yılmaz, okuma kültürünün önemi ve teknolojinin sadece kullanıcısı değil, aynı zamanda kaşifi olunması gerektiği hususlarına değindi. Program sonunda, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Danışman, "Bilim Söyleşileri"ne katkılarından dolayı Prof. Dr. Yılmaz'a teşekkür etti.

Payas Belediyesi tarafından kurulan Yapay Zeka Merkezi'ni de ziyaret eden Prof. Dr. Yılmaz, burada okul öncesinden liseye kadar verilen robotik, kodlama, astronomi, yapay zeka ve roket yapımıyla ilgili projeleri inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Ziyaret sonunda, Yapay Zeka Merkezi'nin anı defterini imzalayan Yılmaz, "Burada, ekip halinde yaptığı işin heyecanını yaşayan bir ekip ve bunun minik öğrencilerin dimağına yansımasını gördüm. Mevcut imkanlarla çok başarılı işler çıkarılmış. Emeği geçenleri kutluyorum, başarıları daim olsun." dedi.

Prof. Dr. Yılmaz’ın bir sonraki durağı ise Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi oldu. Üniversite gençliği ve akademisyenlerle "Endüstri 5.0 ve Toplumsal Değerler" konulu bir konferans veren Yılmaz, fen-teknoloji-toplum paradigmasının zamanla çevre, ahlak ve etik kavramlarını da içine aldığını belirtti. Yılmaz, konuşmasında şunları söyledi: "Madalyonun bir tarafını bilim ve teknoloji, diğer tarafını ise bizi biz yapan değerlerimiz oluşturmak zorunda. Bilim ve teknolojideki gelişmeler, yapay zeka ile birlikte ciddi ilerlemeler sağladı. Bu gelişmeler yeni insan tipolojisini etkiledi. Alfa kuşağı ile artık eğitim adına yeni söylemler ve paradigmalar geliştirmek zorundayız. Gelişmeleri tribünden seyreden değil, sahada oyun kurucu olmalıyız. Gelişmeleri amaçlarına uygun kullanarak, ülkemize katma değeri yüksek üretimler kazandırmak gençlerin önemli misyonu olmalıdır. Bugün güç sahibi olanlar, aynı zamanda söz sahibi ve oldukça acımasızlar. Bunu Ortadoğu politikalarında net bir şekilde görüyoruz. Sahadaki beyinlerimize de sahip çıkmalıyız. Onları gücendirecek, ziyan edecek bir lükse sahip değiliz. İnsan merkezli olmak zorundayız."

Program sonunda en fazla kitap okuyan katılımcı Emine Pala’ya imzalı kitabını takdim eden Prof. Dr. Yılmaz'a, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım da konferansa katkılarından dolayı teşekkür etti. Tüm katılımcılar program sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.