© Şanlıurfa Olay 2021

YSK, Halfeti ve Siverek seçimleriyle ilgili kararını verdi

Yüksek Seçim Kurulu, DEM Parti'nin Halfeti seçimlerinin iptaline ilişkin itirazını kabul etti. Kurul, AK Parti'nin Siverek için yaptığı itiraz için de kararını verdi. Buna göre, iki ilçede de seçimlerin iptal edilme kararı kaldırıldı.

31 Mart yerel seçimlerinde Halfeti'de belediye seçimlerini oyların yüzde 39,45'ini alan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Başkan adayları Mehmet Karayılan ve Saniye Bayram kazanmıştı. 

İl seçim kurulu Halfeti seçimlerini iptal etti

AK Parti'nin seçimlerin iptal edilmesine yönelik itirazı ilçe seçim kurulunca reddetmişti. AK Parti'nin il seçim kuruluna taşıdığı itiraz kabul edildi ve Halfeti seçimlerinin iptal edilerek yenilenmesi kararlaştırdı.

YSK, iptal kararına yapılan itirazı kabul etti

Seçimlerin iptal edilmesine itiraz eden DEM Parti, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu. YSK, DEM Parti'nin itirazını kabul etti ve mazbatanın DEM Parti eş başkan adaylarına verilmesini kararlaştırdı.

 

DEM Parti Şanlurfa İl Örgütünden yapılan açıklamada, "Partimizin YSK'ya yaptığı başvuru kabul edildi ve Halfeti'de mazbatanın eş başkanlarımıza verilmesine karar verildi" denildi.

 

Halfeti'de AK Parti'nin belediye başkan adayı Şeref Albayrak, yüzde 34,97 oranında oy alarak seçimi kaybetmişti.

Siverek'te de seçimler yenilenmeyecek

Siverek'te ise AK Parti adayı Ali Murat Bucak, 64 oy farkla seçimi kazandı. Yeniden Refah Partisi'nin ilçe seçim kuruluna yaptığı itirazlar sonucu değiştirdi. YRP'nin il seçim kuruluna taşıdığı itiraz bu kez kabul edildi ve Siverek seçimlerinin de iptal edilmesi kararlaştırıldı.

YSK, AK Parti'nin itrazını da kabul etti

YSK'ya başvuran AK Parti, seçimlerin iptal edilmesine itiraz etti. YSK, AK Parti'nin başvurusunu da kabul ederek Siverek seçimlerine ilişkin il seçim kurulundan alınan iptal kararını kaldırıldı. Buna göre, Siverek Belediyesi seçimlerini Ali Murat Bucak'ın kazandığı kesinleşti. Bucak, iki gün önce ilçe seçim kurulundan mazbatasını almıştı.

31 Mart'ta Siverek'teki belediye başkanlığı seçimlerinde AK Parti adayı Bucak yüzde 40.23, YRP adayı Hasan İzol ise 40.17 oranında oy almıştı.

 

Kaynak:urfanews 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER