© Şanlıurfa Olay 2021

Yeni Konut Kredisi Kampanyası Detayları Açıklandı

Konut almak isteyenler için yeni bir kredi kampanyası başlatılacağı duyuruldu. Kampanya kapsamında ilk kez ev alacaklara düşük faizli ve uzun vadeli kredi imkanı sunulacak. İkinci veya üçüncü ev almak isteyenler ise bu kampanyadan yararlanamayacak.

Konut kredileri ile ilgili olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) geçtiğimiz günlerde bir düzenleme yapmıştı. Buna göre, tüketicinin kendisinin, eşinin veya 18 yaş altındaki çocuklarının en az bir konutu varsa, ikinci veya üçüncü ev almak için kredi değer oranı yüzde 75 azaltılarak yüzde 22.5 olarak uygulanacak. Bu şekilde, yatırımcının değil ihtiyacı olanın konuta ulaşması hedefleniyor.

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Yılmaz, “İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz. Orada bir düzenleme yapacağız demiştik, onu bu şekilde yapmış olduk. İkinci, üçüncü konut alımında artık pek kredi imkanı yok. İkinci, üçüncü konuta kredi imkanı olmayınca konut kredi imkanları ilk konut sahipliği için kullanılmış oluyor” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER