© Şanlıurfa Olay 2021

Urfalı Sporcudan Dünya Şampiyonası'nda Tarihi Başarı

Portekiz'de düzenlenen Büyükler Kıck Boks Dünya Şampiyonası'nda Şanlıurfa Haliliye Belediye Kıck Boks Takımı, 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Şanlıurfa spor tarihinde ilk kez böyle bir başarı elde eden takım, kentte gurur kaynağı oldu.

Kıck Boks Milli Takım Antrenörü ve İl Temsilcisi Murat Akaltun, yaptığı açıklamada, uzun zamandır yaptıkları çalışmaların karşılığını aldıklarını söyledi. Akaltun, "Çok şükür uzun zamandır yapmış olduğumuz hummalı çalışmalarımızın karşılığı Büyükler Kıck Boks Dünya şampiyonasında 1 Altın, 1 Gümüş ve 1 bronz madalya alarak almış olduk. Şanlıurfa spor tarihinde olmayan büyük başarıları, elde ederek tarih sayfalarına altın harflerle yeni tarihleri yazmaya devam ediyoruz." dedi

Akaltun, Portekiz'de yapılan büyükler Kıck Boks Dünya Şampiyonası'nda 80 ülkeden rekor bir katılımla yaklaşık 2500 sporcunun katıldığını belirterek, "Dünyanın en büyük organizasyonunda böylesi büyük başarıları elde etmek gerçekten çok zordu. Ancak biz Şanlıurfa Halilye Belediye Kıck Boks takımı olarak, inanmışlık, adanmışlık, Ülkemize olan aidiyet duygusu ve hedefimize odaklanma anlayışımızı ortaya koyarak zor olan başarı anlayışını kendi lehimize çevirmesini bildik çok şükür." diye konuştu.

Akaltun, başarılarında desteklerini esirgemeyen Haliliye Belediye Başkanı'na da teşekkür etti.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER