© Şanlıurfa Olay 2021

Urfa Barosu’ndan açıklama: Urfaspor siyaset üstü bir kulüptür!

Şanlıurfa Barosu Başkanlığı, Şanlıurfaspor’un kupa töreninde eski Kulüp Başkanı Emin Yetim ile Vali Salih Ayhan arasında yaşanan gerginlik hakkında açıklama yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu  2. Lig play-off finalinde Bucaspor 1928’i 3-0 yenen Şanlıurfaspor kupanın sahibi oldu.

Sarı yeşilli ekibin kupa töreninde ise eski Kulüp Başkanı Emin Yetim ile Vali Salih Ayhan arasında gerginlik yaşandı.

Yaşanan gerginlik Türkiye’de ve Twitter’da gündem olurken,Şanlıurfa Barosu Başkanlığı da konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Şanlıurfa Barosu Başkanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde:

“15.06.2023 tarihinde TFF 2'nci Lig Play-Off finalinde aldığı galibiyetle Şampiyonluk kazanan ve TFF 1.lig'e yükselen Şanlıurfaspor'u tüm teknik ekip ve futbolcularını tebrik ediyor yeni sezonda başarılar diliyoruz.

Maç sonucu ile şampiyonluk coşkusunu yaşarken kupa seremonisinde canlı yayın sırasında tüm Türkiye'nin gözleri önünde oluşan manzara şehrimizin marka değerine yakışmamıştır.

Son günlerde Spor ve Siyaset ilişkisi kaçınılmaz şekilde iç içe geçmiş durumdadır. Özellikle futbol müsabakalarında siyasi söylemler yada siyasi karakterler futbol içerisine dahil olmaktadır. Maalesef ki siyasetin her alana tesir ettiği mevcut ortamda halkın duyarlılıkları yok sayılmaktadır.

Dün gece müsabaka sonrası yaşanan olaylarda görülmektedir ki sahalara yalnızca takımların renkleri değil, siyasi renklerde yansıtılmıştır. Stadyumlar takımına destek vermek isteyenlerin yerleri olmakla birlikte şampiyonluk sevincini yaşaması gereken kişiler ise öncelikle futbolcular, teknik heyet ve takıma gönül vermiş taraftarlar olmalıdır.

Şanlıurfaspor siyaset üstü bir futbol kulübüdür ve öylede kalmaya devam etmelidir. Tüm Şanlıurfalıların sevinçlerine gölge düşüren bu olayın bir daha gerçekleşmemesini diliyoruz.

Şehrin tüm yöneticilerini ve siyasileri Şanlıurfaspor'un taraftarları ve ona gönülden bağlı hiç kimseyi ötekileştirmeden herkesi birleştirmeye, liyakatten vazgeçmemeye ve Şanlıurfaspor’u hiçbir kişisel hırsa ya da kavgaya alet etmemeye davet ederek: Şanlıurfaspor’un şampiyonluğunu tekrar kutluyoruz.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER