© Şanlıurfa Olay 2021

Ulaştırma Bakanlığı’ndan Urfa Hızlı Tren Açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Şanlıurfa-Gaziantep Hızlı Tren Projesi ile ilgili açıklama yapıldı. Bakanlık, Mersin-Adana-Osmaniye- Gaziantep hızlı tren hattının tamamlanmasının ardından güzergahın Şanlıurfa’ya kadar uzayacağı belirtildi.

'HAT GÜZERGAHI ŞANLIURFA’YA KADAR UZAYACAK'

Yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:“Şu anda yapımı devam etmekte olan Mersin-Adana-Osmaniye- Gaziantep hızlı tren hattı tamamlandığında, hat güzergahı devam edecek ve Şanlıurfa’ya kadar uzayacaktır. Proje ile birlikte Gaziantep-Şanlıurfa arasında yıllık yaklaşık 1 milyon yolculuk yapılması beklenmektedir. Saatte 200 kilometre hızla işleyecek olan hızlı tren hattının uzunluğu ise 120 kilometredir. Hızlı tren hatlarımız tamamlandığında Şanlıurfa-Mersin, Konya-Ankara-İstanbul arasında demiryolu ile kesintisiz seyahat mümkün olacaktır” değerlendirilmesinde bulunuldu.

Projenin askıya alınmasının söz konusu olmadığına vurgu yapılan açıklamada, “Proje, Gaziantep ile Mardin arası hızlı tren ağının da bir parçasıdır. Muhalefet her zamanki gibi asılsız, dayanaksız iddialarda bulunmuştur. İddialar, sadece yalan ve iftira değil, aynı zamanda kötü niyet de içeriyor”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER