© Şanlıurfa Olay 2021

Türkiye’deki İlk "Spor Ortaokulları" Yeni Eğitim Öğretim Döneminde Açılıyor!

Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelinde belirlenen spor liseleri bünyesinde öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi ve yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi amacıyla "spor ortaokulları" açmaya hazırlanıyor.

Bu girişimin pilot illerinden biri olarak Şanlıurfa'nın mutlaka yer alması bekleniyor.

Son dönemde temel eğitim sisteminde köklü yenilikler yapan Bakanlık, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre bir üst öğrenime geçmesini hedefliyor. Bu kapsamda, Türkiye’nin ilk Güzel Sanatlar Müzik İlkokulu ve Ortaokulu da yeni eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini kabul etmeye başlayacak.

 

Bakanlık, müzik alanının ardından 2024-2025 eğitim öğretim yılında ülkenin ilk spor ortaokullarının açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu spor ortaokulları, ilkokuldan sonra sportif yeteneklerinin farkında olan ve öğrenim hayatını spor alanında devam ettirmek isteyen öğrenciler için tasarlanacak.

 

Türkiye genelinde belirlenen spor liseleri bünyesinde açılacak olan spor ortaokulları, öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi ve bilinçli sporcuların ortaya çıkmasını amaçlıyor. Bu okullarda ağırlıklı olarak beden eğitimi ve spor dersleri verilecek. 

 

Spor ortaokullarının pilot uygulaması, 2024-2025 eğitim öğretim yılında, uygun altyapı ve dersliklere sahip spor liselerinde yapılacak. Öğrenciler, spor ortaokullarına yetenek sınavıyla kabul edilecek. Pilot uygulama, 5. sınıflarda başlayacak ve pilot okulların belirlenmesi süreci tamamlandığında kamuoyu bilgilendirilecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER