© Şanlıurfa Olay 2021

Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi’nden Gazze’ye Destek Bildirisi

Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi, Siyonist İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınayan ve Gazze halkına destek veren bir bildiri yayınladı. Bildiride, 21 yazar, Filistin davasına sahip çıkarak, İsrail’in insanlık dışı uygulamalarına karşı tepki gösterdi. Yazarlar, Gazze halkının yanında olduklarını belirterek, “Mazlum Filistin’e, Gazze’ye selam, dayanışma ve dua niyetine” dedi.

Bildiride, yazarlar, Gazze’de yaşananların insanlık için bir utanç olduğunu, İsrail’in bu zalimce soykırımına karşı tarih boyunca öfkelerinin dinmeyeceğini, mücadelelerinin ise yıllarca devam edeceğini vurguladı. Yazarlar, Hamas’ın mücadelesini ve cesaretini takdir ederek, İsrail’in zelil olmasını görmeye muvaffak olmayı Allah’tan diledi. Yazarlar, ayrıca, Kudüs’ün İslam’ın bağımsızlık sancağı olduğunu, dost ve hain çevrelerin ortasından geçen ayraç olduğunu, yüzyıldır bu medeniyetin çocuklarının öldürüldüğünü, katillerin vahşetlerini medeniyet diye yutturduğunu, uyanmanın en büyük zafer olduğunu ifade etti.

Bildirinin sonunda, bildiriye imza atan yazarların isimleri ve meslekleri şöyle sıralandı: Vehbi Uzundağ (Eğitimci-Yazar), Ömer Faruk Kazancı (Şair-Yazar), Arif Toprak (Şair-Yazar), Abdulvahap Korkmaz (Eğitimci-Yazar), Meral Bayat (Şair-Yazar), Mehmet Sarmış (Eğitimci-Şair-Yazar), Mehmet Guli Aslan (Sosyolog-Yazar), Tahir Coşandal (Gazeteci-Köşe Yazarı), Nusret Yılmaz (Gazeteci-Şair-Yazar), Feridun Eren (Şair-Roman Yazarı), Gül Kaçar (Şair-Yazar), Avukat M. Lamih Çelik (Yazar), Kamile Özdemir (Şair-Yazar), Abdurrahman Karakaş (Şair-Yazar), Cuma Ağaç (Şair-Yazar), Sezai Karakoç (Şair-Yazar).

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER