© Şanlıurfa Olay 2021

Tanal’dan, Ulaştırma Bakanı Uraloğlu’na hızlı tren tepkisi

TBMM’de bütçe görüşmeleri sırasında Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na Şanlıurfa’ya ne zaman hızlı tren geleceğini sordu. Bakan Uraloğlu’nun verdiği cevap ise Tanal’ı kızdırdı.

Tanal, Bakan Uraloğlu’na “Bir tarih söyleyebilir misiniz?” diye sordu. Bakan Uraloğlu ise “Sayın Tanal’ın özellikle söylediği, ben görür müyüm… Ömür beklentinize göre inşallah biz onu karşılamış olacağız Sayın Tanal” şeklinde cevap verdi. Bu cevabı AK Parti sıralarından alkışlar eşlik etti.

Tanal, bu cevabı kabul etmeyerek tekrar söz alıp Bakan Uraloğlu’na tepki gösterdi. Tanal, “Değerli Bakanım, ben Şanlıurfalılar adına hızlı trenin ne zaman Şanlıurfa’ya geleceğini sordum. Siz ‘ömür beklentim’ anlamında bir laubali cevap verdiniz; burasının, Türkiye Büyük Millet Meclisinin mehabetine yakışmaz. Şanlıurfa’ya hızlı tren gelecek mi, gelmeyecek mi? Benim ömrümle ilgili vesaire laubali cevap vermenizi asla kabul etmiyorum ben. Yani bunu ben ‘Kendi merakım giderilsin.’ diye de söylemedim, ben Şanlıurfalılar adına söylüyorum. Şanlıurfa’ya hızlı tren gelecek mi, gelmeyecek mi; yatırımınız var mı, yok mu; yatırım ayırdınız mı, ayırmadınız mı? Bu şekilde açık, net. Niye cevap vermiyorsunuz siz? Kaçamak bir cevap vermeniz Türkiye Büyük Millet Meclisine ve Şanlıurfalılara saygısızlık olur. Sizden rica ediyorum, Urfalılar adına tekrar soruyorum: Hızlı tren Şanlıurfa’ya ne zaman gelecek? Yatırımınız var mı, yok mu?” dedi.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER