© Şanlıurfa Olay 2021

Tanal: "AKP Çiftçisine Düşman Bir İktidar"

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, yaptığı açıklamada, AKP hükümetini çiftçilere karşı düşmanca politikalar izlemekle suçladı.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal'dan Sert Eleştiri

Tanal, özellikle hasat dönemlerinde Suriye'den ithal edilen buğday ve arpa nedeniyle Türk çiftçisinin mağdur edildiğini belirtti.

"Suriye'den İthalat Çiftçiyi Mağdur Ediyor"

Mahmut Tanal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Şanlıurfa ilimizde buğday hasadı döneminde Suriye’den buğday getiriyorlar. Arpa hasadı döneminde Suriye’den arpa getiriliyor. Bu şekilde Suriye’den getirilen ürünler hasat dönemine denk düştüğü için Türk çiftçisi mağdur ediliyor."

"Çiftçinin Ürünleri Zarara Satılıyor"

Tanal, iktidarın bu politikalarının planlı, bilerek ve isteyerek yapıldığını savundu. "Bu iktidar politikası sonucu, Türkiye’deki çiftçilerin ektiği ürünler, spekülasyonla maliyeti karşılamayacak şekilde zararına satılmış oluyor," dedi.

 "Türk Çiftçisini Bitirmek İstiyorlar"

CHP milletvekili, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk çiftçisini bitirmek istiyorlar. Hani TMO, çiftçinin kara gün dostuydu? Son yıllarda Türkiye’de bunu göremiyoruz."

Mahmut Tanal'ın bu açıklamaları, tarım sektöründe yaşanan sıkıntıları ve iktidarın tarım politikalarını bir kez daha gündeme taşıdı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER