© Şanlıurfa Olay 2021

ŞUTSO’dan Yenilenebilir Enerjiye Yönelik Hedefler

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, Şanlıurfa'nın yeşil sanayi ve yenilenebilir enerji merkezi olma yolunda ilerlediğini belirtti. Yetim, bu hedefin hem sanayicilerin küresel pazardaki rekabet gücünü ve ekonomik payını artıracağını, hem de kentin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat üssü haline geleceğini ifade etti.

ŞUTSO Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen "Sanayide Yeşil Dönüşüm ve Etkileri" başlıklı panel ve eğitim programı, Şanlıurfa Teknoloji Geliştirme ve Eğitim Merkezi'nde (ŞUTGEM) gerçekleştirildi. Programa, Şanlıurfa'nın iş dünyasından girişimciler ve basın mensupları da katıldı.

Yetim, açılış konuşmasında, ekonomik büyümeyi sürdürebilmek ve yaşam kalitesini artırmak için yeşil dönüşüm ve yeni nesil teknolojiye dayalı yatırım ve üretime büyük bir önem ve öncelik verilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, firmaların sınırda karbon vergisi yaptırımları ile karşı karşıya kalacağını belirtti.

Yetim, "Bugün, insanlık küresel çapta büyük bir gıda, enerji ve çevre krizi yaşıyor. Küresel ısınma ve değişen iklim koşulları nedeniyle orman yangınlarından sel felaketlerine, depremlerden kuraklıklara, verimli toprak kaybından kıtlıklara kadar birçok çevresel sorunla karşı karşıyayız. İnsanların refah seviyesinin dayanağı olan ekonomik faaliyetler ciddi bir tehlikeye girmiş, insanlar üretim ve tüketim ihtiyaçlarını karşılamada büyük sorunlar ve zorluklar ile karşı karşıya kalmıştır. Bu sorunların üstesinden gelmek, ekonomik büyümeyi sürdürebilmek ve yaşam kalitesini artırmak için sürekli yeni politikalar geliştiren, yeni stratejiler belirleyen gelişmiş ülkeler, gelinen noktada, yeşil dönüşüm ve yeni nesil teknolojiye dayalı yatırım ve üretime büyük bir önem ve öncelik vermektedir." dedi.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER