© Şanlıurfa Olay 2021

ŞUTSO tarafından “Yeşil Sanayi Projesi Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) tarafından düzenlenen "Türkiye Yeşil Sanayi Projesi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirildi. Toplantıda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından Dünya Bankası desteğiyle hayata geçirilen Türkiye Yeşil Sanayi Projesi’nin detayları paylaşıldı ve finansmana erişim noktasında izlenebilecek yol haritası aktarıldı.

Toplantıya ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, Meclis Başkanı Serhat Karadağ, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Zahit, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, KOSGEB İl Müdürü İdris Erkeksoy, KOSGEB Kobi Uzmanları, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili, TKDK İl Koordinatörü Mehmet Uçman, Kamu kurum ve Kuruluşları ile Sanayici ve girişimci iş insanları katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Mehmet Yetim, 2050’ye kadar net sera gazı emisyonlarının sıfırlanması ve ekonomik büyümede doğal kaynak tüketiminin minimum seviyeye düşmesi için sanayide başlatılan yeşil dönüşüm sürecini vurguladı. Yetim, yeşil dönüşümün çevresel etkileri en aza indirmek ve sürdürülebilir üretimi desteklemek için doğa dostu bir sanayileşme süreci geliştirmeyi hedeflediğini belirtti.

Yetim, Avrupa Yeşil Mutabakatı çerçevesinde, 2050’ye kadar net sera gazı emisyonlarının sıfırlanması ve ekonomik büyümede doğal kaynak tüketiminin minimum seviyeye düşmesi için sanayide başlatılan yeşil dönüşüm sürecinin, imalat sektörü başta olmak üzere, tüm sektörler için önemli hale geldiğini ifade etti.

Yetim, "Sanayide yeşil dönüşümü sağlamayı, girişimcilerimiz için artık bir zorunluluk olmaktan ziyade, bir fırsat olarak düşünmek gerekir. Dünyada daha yaşanılabilir koşullar yaratmak, ekonomi alanında yatırım, üretim ve istihdamı sürdürülebilir kılmak, çevresel ve toplumsal barışı tesis etmek adına hepimizin böyle bir fırsatı değerlendirmesi elzemdir." dedi.

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER