© Şanlıurfa Olay 2021

Siyonist İsrail'in Ortadoğu'yu İstikrarsızlaştırma Hamlesi!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Doğan Bekin yaptığı açıklamada Siyonist Netanyahu'nun, İran'ı bölgesel savaşa çekme çabaları yoğun bir şekilde sürerken, Gazze'deki belirsizlik döneminde İsmail Haniyye'nin terör saldırısıyla şehit edilmesi, doğuracağı sonuçlar açısından göz ardı edilemez nitelikte.

ABD'nin, Siyonist Netanyahu ile birlikte Gazze katliamına kayıtsız kalması, ABD-İsrail ortak stratejisinin bir sonucu olarak değerlendirilmeli. Bu strateji, İsrail ve ABD'nin Ortadoğu'daki nüfuz alanlarını genişletme amacına hizmet ediyor. Hedef, İsrail'e yönelik olası tehlikeleri bertaraf etmek ve Ortadoğu'nun siyasi inisiyatifine tamamen hakim olabilmek.

Siyonist Netanyahu, devam eden ateşkes görüşmelerinde, zorlayıcı baskılarla dayatmacı çözümler getirmeyi amaçlıyor. Amerikan-İsrail ortak stratejisinin ardındaki art niyetli politikaları göz ardı etmek ise safdillik olur.

Ortadoğu, siyasi olarak yeniden şekillenirken, İsrail'in yayılmacı politikasının etkisi daha da belirgin hale geliyor. İran ve Türkiye'ye kadar uzanan geniş bir eksende, olayların boyutları birbirinden farklı ve çelişkili gibi görünse de, bunları bir bütün olarak ele almanın ve değerlendirmelerin buna göre yapılmasının gerekliliği ortada.

Ortadoğu'nun hassas dokusu içerisinde, İsrail'in Filistin konusunda derin bir uyuşmazlık içinde olması, ABD'nin İsrail'e antidemokratik yollarla verdiği kayıtsız ve şartsız destekten kaynaklanmakta.

Kaynak:Haber Merkezi 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER