Ümit Özdağ Açlık Grevine Başlıyor: "Yasaları Artık Vücudumla Protesto Edeceğim"

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ'ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Özdağ'ın iddianamesinin hâlâ hazırlanmamış olmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdiğini ve bayram sonrası açlık grevine başlayacağını aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2025 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2025 15:17
https://www.sanliurfaolay.com/

"65 Gün Oldu, Neden Buradayım?"

Sarıgül, Özdağ'ın kendisine şu ifadeleri kullandığını belirtti: "65 gün oldu. Benim iddianamem niye hazır değil? Ben niye buradayım? Suç güçlü bir şüphe diyorlar, ama böyle bir cezanın hukukta yeri yok. Artık tahammül edemiyorum. Bugünden itibaren kantinden yemek almayacağım, sadece orucumu tutacağım. Ama bu böyle giderse bayramdan sonra açlık grevine başlayacağım. Yasaları artık vücudumla protesto edeceğim."

Ne Olmuştu?

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, 19 Ocak'ta partisinin il başkanları istişare toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamalar üzerine hakkında resen başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Özdağ, 21 Ocak'ta tutuklanarak Marmara Cezaevi'ne gönderilmişti.

İddianame Hazırlanmadı

Özdağ'ın tutukluluğunun üzerinden 65 gün geçmesine rağmen iddianamesinin hâlâ hazırlanmamış olması, hem Özdağ hem de destekçileri tarafından tepkiyle karşılanıyor. Özdağ'ın açlık grevi kararı, bu sürecin daha fazla uzamasına karşı bir protesto olarak değerlendiriliyor.