“Suriye’de Türkiye Kazanmadı”
İktidarın “Suriye’de kazandık” söylemini eleştiren Hüseyin Baş, yaşananların ABD ve İsrail’in zaferi olduğunu savundu. Baş, şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye Suriye’de ne kazandı? Emeklinin maaşı mı arttı, işsizlik mi azaldı, enflasyon mu düştü? 13 yıldır askerimizi Suriye’de tutuyoruz. Esad varken böyle bir tehdit yoktu. Milyonlarca Suriyeliyi ülkemize getirip, onların ihtiyaçlarına milyarlarca dolar harcadınız. Şimdi, ‘Suriyeliler geri dönecek’ diyorsunuz, ama yenileri gelmesin diye ne yapıyorsunuz?”
Baş, Suriye’deki radikal grupların yeni oluşumlar kurarak bölgeyi yeniden kaosa sürükleyeceğini belirterek, Türkiye’ye yeni bir göç dalgası tehlikesine dikkat çekti.
“Amerika’nın Kayığına Bindik”
Hüseyin Baş, Türkiye’nin dış politikada bağımsız hareket edemediğini vurgulayarak, “Amerika’nın kayığına bindik, bu kayık nereye götürüyorsa oraya doğru hızla ilerliyoruz” dedi.
Baş, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Emevi Camii’nde namaz kılmayı hedefledik dediler, ama mesele nerede namaz kıldığınız değil, kime secde ettiğiniz. Allah’a secde ettiğinizi söylüyorsunuz ama dönüp ‘En büyük Amerika’ diyorsunuz. Bu politika milletin değil, ABD’nin çıkarlarına hizmet ediyor.”
Özelleştirme Eleştirileri: “100 Yıllık Birikim Ayda 3 Dolara Satıldı”
Türk Telekom’un özelleştirilmesi üzerinden AK Parti hükümetine yüklendi. Baş, Türk Telekom’u satın alan yabancıların 10 yıl içinde 12 milyar dolar kar ettiğini, ardından borçları ödemeden Türkiye’den ayrıldığını hatırlatarak, şunları söyledi:
“Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yıllık birikimini, emeğini ve üretimini ayda 3 dolara sattılar. Özelleştirmelerde elde edilen 62 milyar doların kişi başına düşen payı yıllık 35, aylık 3 dolardır. Böyle bir ekonomi anlayışı olabilir mi?”
“Altın Madenleri Yabancıların Elinde”
Hüseyin Baş, Türkiye’deki altın madenciliğinde yabancı şirketlerin hakimiyetine dikkat çekerek, sadece 2019 yılında yabancıların Türkiye’de ürettikleri altından 12 milyar dolar kazandığını belirtti.
“Kendi topraklarımızdaki altın madenini yabancılara bırakıyoruz. Milletvekiliniz ise Dubai’den altın kaçırıyor. Kendi zenginliklerimize sahip çıkmalıyız.”
“Bu Vatan Bizimdir, Bizim Kalacak”
Baş, özelleştirme politikalarını “milletle kavga” olarak nitelendirerek, BTP’nin bu düzeni değiştireceğini söyledi.
“Bu milletin tüm kaynaklarını üç kuruşa yabancıya peşkeş çektiler. Biz bu devleti özelleştirtmeyeceğiz, bu ülkeyi de özerkleştirtmeyeceğiz. Bu vatan bizimdir, bizim kalacak.”
Kongrede Hüseyin Baş’ın açıklamaları, katılımcılar tarafından yoğun alkış aldı.