© Şanlıurfa Olay 2021

Sinan Sır’dan Eyyübiye Belediyesi Açıklaması

HÜR Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Sinan Sır, geçtiğimiz günlerde Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’a yönelik tehdit iddialarıyla gündeme gelmişti. Sır, bugün yaptığı basın açıklamasıyla iddialara cevap verdi.

Sır, son günlerde kendisiyle ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımlar ve Eyyübiye Belediyesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

SENDİKA VE İŞ VERENLER ARASINDA FİKİR AYRILIĞI OLABİLİYOR !

Hiçbir belediye başkanıyla bir sıkıntısının bulunmadığını ifade eden Sır, şunları söyledi:”Sosyal medya da gerek benim adıma, gerek sendika adına astarı olmayan tamamıyla sosyal medya şovmenliği yapan kendini bilmez kişi tarafından güya ben belediye başkanımızı tehdit etmişim.  Buna benzer bir takım söylentiler sosyal medya da dolaşıyor. Bende 1 haftadır takip ediyorum. 8 yıldır sendika başkanıyım bugüne kadar hiçbir belediye başkanıyla hiçbir sıkıntım olmadı. Sizlerde bilirisiniz ki bazen sendikacılar ile işverenler arasında zaman zaman fikir ayrıcalığı olmuştur. Biz hep ara bulucu daha sonra yüksek hakem kurulu mahkemeye kadar bazen uzayabiliyor. Bu demek değil ki tehdit şantaj bu gibi şeyler bize yakışmıyor. Bizim gayemiz işçinin emekçinin alın teridir.”

BELEDİYE BAŞKANIYLA UFAK BİR TARTIŞMA YAŞADIM !

Şanlıurfa’da 14 belediye başkanının bulunduğunu hatırlatan Sır, şöyle konuştu:”Biz bu başkanlarla ikili ilişkilerimizi gayet iyi bir şekilde sürdürüyoruz. Hiçbir belediye başkanıyla hiçbir şahsi problemim olmadı, olamazda. Sendikalarda bazen toplu sözleşmelerde zaman zaman atışmalar yaşanıyor. Ben gecen hafta Çarşamba günü belediye başkanımızla telefon görüşmemizde ufak bir tartışma yaşadım. Belediye başkanımız iş gereği il dışına çıktı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM !

4 Şubat Cuma günü benim ve belediye başkanımızın haberi olmadan sosyal medya üzerinde yalan çirkef söylemler yazımlar çizimler yapıldı. Bunu yazan çizenlerin olaydan haberi yok. Kim ne demiş kim kiminle görüşmüş. Bilmiyorlar dedikleri bir müteahhit belediye başkanıyla görüşmüş. İhale istemiş. Belediye başkanı vermeyince müteahhit belediye başkanını tehdit etmiş gibi söylemler yazılıp çizildi. Bu konu hakkında bilgisi olmayan ve yazıp çizenler hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı da bilmenizi istiyorum.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER