© Şanlıurfa Olay 2021

Şenyaşar Ailesi oturma eylemini Ankara’ya mı taşıyacak?

Şanlıurfa Adliyesi önünde oturma eylemi yapan Emine Şenyaşar, 18 Temmuz’da görülecek davanın seyrine göre ya eylemini Ankara’ya taşıyacak ya da eylemine son verecek.

2018 yılında AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın akraba ve korumaları ile Şenyaşar Ailesine mensup bireyler arasında önce işyerinde yaşanan kavga daha sonra Suruç Devlet Hastanesi’ndeki saldırıya ilişkin davanın üçüncü duruşması 18 Temmuz’da görülecek.

Şenyaşar ailesinden Esved Şenyaşar, oğulları Celal ve Adil Şenyaşar ile Yıldız ailesinden Mehmet Şah Yıldız'ın öldürüldükleri olaylarla ilgili dava ikiye ayrılmıştı.

Olayın ardından Enver Yıldız ve Fadıl Şenyaşar tutuklanırken, dosyaya gizlilik kararı getirildi. Ancak ‘adil bir yargılama’ olmadığını öne süren Emine Şenyaşar, Şanlıurfa Adliyesi önünde oturma eylemi başlattı.

Oğlu Ferit Şenyaşar’la birlikte oturma eyleminin 838 gündür yapan Emine Şenyaşar’ın, oğlunun YSP’den Şanlıurfa Milletvekili seçilmesinin ardından nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyordu. Ancak Ferit Şenyaşar’ın Meclis’e gitmesinin ardından da Emine Şenyaşar oturma eylemine devam etti.

GÖZLER 18 TEMMUZ’DA

Şenyaşar Ailesi’yle ilgili söz konusu davanın üçüncü duruşması 18 Temmuz’da Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Bu duruşmada çıkacak karara göre Emine Şenyaşar’ın Şanlıurfa Adliyesi önünde yaptıkları oturma eylemine devam edip etmeyeceği netlik kazanacak.  Fadıl Şenyaşar halen Elazığ Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.

Şenşayar Ailesi’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda,

“Haksızlığı karşıyız.

Adalet için durmayacağız.               

 # Urfa adliye kapısında 838 gündür asılı bulunan bu pankart 18 Temmuz'da ya Ankara'da gidecek ya da anne alıp evine gidecek!

Takdir, adaletli olacağına dair namusu ve şerefi üzerine yemin eden yargıda ...” ifadelerine yer verildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER