© Şanlıurfa Olay 2021

Şanlıurfaspor’un şampiyonluk öyküsü!

TFF 2. Lig Beyaz Grupta sezona şampiyonluk parolasıyla Şanlıurfaspor, 38 haftalık maratonun ardından ligi 2. sırada bitirerek play-off’lara kaldı. Sarı yeşilli ekip, play-off finalinde Bucaspor 1928’i mağlup ederek şampiyon oldu ve Spor Toto 1. Lig’e yükseldi. İşte Şanlıurfaspor’un şampiyonluk öyküsü haberimizde…

Türkiye Futbol Federasyonu 2. Lig’den Spor Toto 1. Lig’e yükselen son  takım  Şanlıurfaspor oldu.

Sarı yeşilli ekip yaptığı transferlerle sezona şampiyonluk parolasıyla başladı.

Şanlıurfaspor, 2022-2023 sezonunda Kemal Kılıç, Levent Devrim ve Zafer Turan olmak üzere 3 teknik direktör; Emin Yetim, Cihan Canbeyli ve Haçım İzol olmak üzere 3 başkan değiştirdi.

İLK YARININ LİDERİ OLDU

Şanlıurfaspor, ligin ilk yarıda gösterdiği performansla ligi lider bitirdi. Sarı yeşilli ekip, ligin ilk yarısında oynanan 18 karşılaşmada 10 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 36 puan topladı. Şanlıurfaspor, bu karşılaşmalarda rakip filelere 28 gol gönderirken, kalesinde ise 12 gol gördü.

LİGİ 2.PLAY-OFF ŞAMPİYON BİTİRDİ

36 haftanın sonunda sarı yeşilli ekip ligi Çorum FK’nın ardından 2. sırada tamamladı. Sarı yeşilli ekip, ligin sonunda 24 galibiyet, 7 beraberlik ve mağlubiyet alarak 75 puan topladı. Şanlıurfaspor bu maçlarda 75 gol atarken, 25 gol de yedi.

Bu sonuçlarla birlikte play-off’lara yarı finalden katılmaya hak kazanan sarı yeşilli ekip, bu turda karşılaştığı 24 Erzincanspor’u 2 maçın sonunda 5-2 mağlup ederek play-off finaline yükseldi. Play-off finalinde de Bucaspor 1928’i mağlup eden sarı yeşilli ekip, Spor Toto 1. Lig’e yükseldi.

ZTK’DA BEŞİKTAŞ’A ELENDİ

Şanlıurfaspor Ziraat Türkiye Kupası’na (ZTK) ise 2. turdan katıldı. Bu turda Karşıyaka’yı 4-2 mağlup eden sarı yeşilli ekip, 3. turda Karaman FK’nın rakibi olmaya hak kazandı. Karaman FK’yı da 3-0’lık net bir skorla eleyen sarı yeşilli ekip, 4. turda Denizlispor’la karşılaştı. Bu turda da deplasmanda rakibini 5-0’la geçen Şanlıurfaspor, 5. turda Beşiktaş’la karşılaştı. Beşiktaş’a karşı 2-0 öne geçtiği karşılaşmayı 4-2 kaybeden Şanlıurfaspor, kupaya veda etti.

kaynak:Urfa pusula 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER