© Şanlıurfa Olay 2021

Şanlıurfaspor’a PFDK’dan İhtar ve Seyirci Engeli Cezası

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Şanlıurfaspor’a ihtar ve seyirci engeli cezası verdi. Geçen cumartesi Bandırmaspor ile oynanan maçta taraftarların çirkin ve kötü tezahüratları nedeniyle PFDK’ya sevk edilen Şanlıurfaspor, ihtar cezası aldı. Ayrıca, Maraton Alt Tribün B ve B1 bloklarındaki seyircilerin bir sonraki maça girişleri engellendi.

TFF’nin açıklamasında, “31 Ağustos 2024 tarihinde 11 Nisan Stadyumu’nda oynanan Şanlıurfaspor–Teksüt Bandırmaspor Trendyol 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı ihtar cezası ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Maraton Alt Tribün B ve B1 numaralı bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi12.

Bu karar, Şanlıurfaspor taraftarları arasında büyük yankı uyandırdı. Kulüp yetkilileri, taraftarların daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER