© Şanlıurfa Olay 2021

Şanlıurfa'dan Gazze'ye Destek ve Ateşkes Çağrısı

Şanlıurfa'da İHH ve STK'lar, Filistin halkının yaşadığı zulme dikkat çekmek ve acil ateşkes talep etmek için yürüyüş düzenledi.

Şanlıurfa'da İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve sivil toplum kuruluşları (STK), Gazze'de işgalci İsrail'in saldırılarına karşı Filistin halkına destek olmak için yürüyüş yaptı. Yürüyüşe katılanlar, "Gazze'ye Özgürlük", "İsrail İşgaline Son", "Filistin Yalnız Değildir" gibi sloganlar attı.

Yürüyüş sonrası katılımcılar adına basın açıklaması yapan Şanlıurfa İHH Başkanı Mehmet Ali Yıldız, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi. Yıldız, terörü bir kere daha lanetleyerek, "Memleketimize kast eden, emperyalistlerin maşası olan hainler kirli emellerine asla ulaşamayacaklar. Teröristlerin arkasındaki şer odaklarının tüm insanlık için bir tehdit olduğunu bir kere daha haykırıyoruz. Terör örgütlerini destekleyerek üzerimize salanlarla Gazze'de soykırım yapanlar aynı. Teröre, emperyalizme ve Gazze'deki işgale karşı tek ses olmak için bugün buradayız." dedi.

Yıldız, Gazze'de yaşanan insanlık dramına da değinerek, "İnsanlık, tarih boyunca gördüğü en büyük zulümlerden birine şahitlik ediyor. Apartheid rejimi işgalci İsrail; kadın, çocuk, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin Gazze'de soykırım suçu işliyor. Yaşanan bu işgal ve soykırım, vicdan sahibi yürekleri kanatıyor, başta bölgemiz ve Ortadoğu olmak üzere tüm dünyanın huzuruna kast ediyor." diye konuştu.

Yıldız, Gazze'de hayatını kaybeden, yaralanan, kaybolan, evsiz kalan ve açlık-susuzluk çeken Filistinlilerin sayısını vererek, "Son bilgilere göre Filistin'de, 10 binden fazlası çocuk, 7 binden fazlası ise kadın olmak üzere toplamda 23 bini aşkın insan hayatını kaybetti. 60 binden fazla kişi yaralanırken, 8 bin kişi ise kayıp… İşgalci İsrail'in saldırıları sebebiyle ayrıca, 69 bini tamamen yıkılmış olmak üzere, 359 bin ev zarar gördü. 2 milyon sivil ise saldırlar sonucu Gazze içerisinde zorla göç ettirildi. Mesleklerini icra eden, yaşanan soykırımı haberleriyle dünyaya anlatan 112 gazeteci de, siyonist işgalcilerin saldırıları sonucu hayatını kaybetti." ifadelerini kullandı.

Yıldız, Gazze'de insani krizin en ciddi boyutlarda yaşandığı alanlardan birinin de sağlık hizmetleri olduğunu belirterek, "Saldırılarında hiçbir sınır gözetmeyen İsrail, 7 Ekimden bu yana yoğun bir şekilde hastaneleri, ambulansları ve sağlık çalışanlarını hedef alıyor. Bugüne kadar 150'ye yakın sağlık merkezi ve hastanenin yanı sıra yaralıları taşıyan 100'den fazla ambulans işgalcilerin saldırısına uğradı. Bugüne kadar çok sayıda yaralı ve hasta, sağlık hizmetlerinin yetersizliği sebebiyle tedavi göremedi ve hayatlarını kaybetti." dedi.

Yıldız, Gazze'de 50 bin hamile kadının bulunduğunu ve eğer gerekli adımlar atılmazsa, bu kadınların elektrik ve medikal hizmetler olmadan doğum yapmak zorunda kalabileceğini söyledi. Yıldız, "Hastanelerin bombalanması, yemek ve suya ulaşımın engellenmesi hamile kadınlar için çok ciddi bir tehlike arz ediyor. Bölgedeki birçok hamile kadın anestezi yapılmadan sezaryen ameliyat olmak zorunda kalıyor. Ayrıca, bugüne kadar düşük sebebiyle çok sayıda bebek daha dünyaya gözlerini açamadan anne karnında hayatlarını kaybetti." diye konuştu.

Yıldız, son olarak, Türkiye ve dünya kamuoyuna Gazze'ye sahip çıkma çağrısında bulunarak, "Gazze'de yaşanan soykırımı durdurmak için uluslararası toplumun acil olarak harekete geçmesi gerekiyor. Bu konuda Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap Birliği ve Avrupa Birliği gibi kuruluşlara büyük sorumluluk düşüyor. Türkiye olarak, Filistin davasının yanında olmaya devam edeceğiz. Gazze'de direnen kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız. Gazze'ye özgürlük, Filistin'e barış için hep birlikte mücadele edeceğiz." şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER