© Şanlıurfa Olay 2021

Şanlıurfa’da terzi ve kumaşçılık sektörü zamlara meydan okuyor

Şanlıurfa'da terziler ve kumaşçılar, zamlara rağmen işlerini sürdürüyor. Hazır giyim sektörüne alternatif olan bu sektörler, vatandaşlara daha kaliteli ve uygun fiyatlı giysiler sunuyor.

Şanlıurfa'da terziler ve kumaşçılar, zorlu ekonomik koşullara rağmen işlerini sürdürmeye çalışıyor. Hazır giyim sektörünün aksine, terzi ve kumaşçılık sektörü vatandaşların daha kaliteli ve uygun fiyatlı giysiler elde etmesine olanak sağlıyor. Bu sektörlerin gelişmesi için hem esnaf hem de müşteri memnuniyetinin önemli olduğu belirtiliyor.

Şanlıurfa çarşısı esnaflarından terzi İsmail Kaya, terzilerin şu an yaşadığı ekonomik durumu anlattı. Vatandaşın alım gücü düştüğünü söyleyen Kaya, kumaş almak ve terzilere diktirmek hazır giyime göre daha ucuza mal olduğunu belirtti. "Yıllardan beri öyleydi ama bir dönem hazır giyim daha ucuzlamıştı. Halk ona yönelmişti. Ama zamlardan sonra tekrar terzilere yöneldiler" dedi. Kaya, çalışacak eleman sıkıntısı çektiklerini de ekledi.

Şanlıurfa çarşısı esnaflarından kumaşçı Bilal İstemi, ise kumaşları dolarla aldıklarını belirterek bu durumdan dolayı sürekli zamlara maruz kaldıklarını ifade etti. "Yapılan zamlardan dolayı bizim de fiyatlarımız sürekli artıyor" diyen kumaşçı, insanların son zamanlarda hazır giyimi bırakıp tekrardan kumaş alıp kendi istedikleri gibi kıyafetler dikip daha ucuza mal ettiklerini söyledi. Bilal, yöresel kıyafetlerin de tekrardan revaçta olduğunu vurguladı.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER