© Şanlıurfa Olay 2021

Şanlıurfa'da terör operasyonu: 4 gözaltı

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, Eyyübiye, Ceylanpınar ve Bozova ilçelerinde silahlı terör örgütlerinin deşifre edilmesine ve üyelerinin yakalanmasına yönelik operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda PKK/KCK-PYD/YPG ve FETÖ/PDY terör örgütlerine üye olmak ve propaganda yapmak suçlarından aranan 4 şüpheli gözaltına alındı.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Eyyübiye, Ceylanpınar ve Bozova ilçelerinde silahlı terör örgütlerinin deşifre edilmesine ve üyelerinin yakalanmasına yönelik operasyonlar icra edildiği belirtildi.

Açıklamada, operasyonlar neticesinde PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütüne üye olma suçundan aranan Ö.E. ve M.K. isimli şahısların, FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak suçundan aranan Ö.A. isimli şahsın ve PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü propagandası yapmak suçundan aranan M.E. isimli şahsın yakalandığı kaydedildi.

Yakalanan 4 şüphelinin adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, "Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığınca silahlı terör örgütlerinin deşifre edilmesi ve üyelerinin yakalanmasına yönelik operasyonel çalışmalara hız kesmeden devam ediyor." denildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER