© Şanlıurfa Olay 2021

Şanlıurfa'da tarihi geçmiş ürünler imha edildi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, marketlere yönelik gerçekleştirdiği denetimlerde tarihi geçmiş bin 500 ton pirince el koyarak imha etti.

Halk sağlığını korumaya yönelik kent genelinde denetimlerini sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, marketlerdeki denetimlerine sıkı bir şekilde sürdürüyor.

 

Kent genelindeki marketlere yönelik denetimler yapan ekipler, reyonlardaki ürünleri tek tek kontrol ederek, satışa uygun olmayan ürünlere el koydu.

 

Yapılan denetimlerde tarihi geçmiş bin 500 ton pirinç, 650 kilogram reçel, 200 kilogram çikolata, 200 kilogram domates salçası, 100 kilogram bebek bisküvisi ve 100 kilogram çay ele geçirilirken 12 işletmeye ise cezai işlem uygulandı.

 

El konulan ürünler, zabıta ekipleri gözetiminde imha edildi.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“Zabıta Dairemiz, halk sağlığını korumak için denetimlerini sürdürüyor. Son yapılan çalışmalarda, son kullanım tarihi geçmiş birçok ürüne el konuldu. 1.500 ton pirinç, 650 kg reçel, 200 kg çikolata, 200 kg domates salçası, 100 kg bebek bisküvisi ve 100 kg çay gibi ürünler imha edilmek üzere toplandı. Akçakale’de bir markette, tarihi geçmiş ürünlerin satışa sunulduğu da tespit edildi. Ekiplerimiz, hijyen koşullarına dikkat edilmesi ve son kullanım tarihine özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak 12 işletmeye cezai işlem uyguladı.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER