© Şanlıurfa Olay 2021

Şanlıurfa’da organizatörlere operasyon!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa dahil 27 ilde, düzensiz göçmenlere ve kaçakçılık organizatörlerine karşı “KALKAN-27” operasyonları yapıldığını açıkladı. Operasyonlarda 84 organizatör ve 1029 göçmen yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Şanlıurfa’nın da bulunduğu 27 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik “KALKAN-27” operasyonları yapıldığını açıkladı.

 

Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele, Hudut Kapıları Daire Başkanlığı ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde, 4 gün süren operasyonlarda, 84 organizatör ve 1029 düzensiz göçmen yakalandı. 

 

Yakalanan organizatörlerden 25’i tutuklanırken, 7’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Yakalanan düzensiz göçmenler ise ülkelerine geri göndermek üzere gerekli yerlere teslim edildi. 

 

OPERASYON YAPILAN İLLER

 

İzmir, Edirne, Kocaeli, Muğla, Van, Antalya, İstanbul, Kırklareli, Konya, Adana, Amasya, Aydın, Bilecik, Bitlis, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Kayseri, Niğde, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Bayburt, Karaman ve Osmaniye  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER