© Şanlıurfa Olay 2021

Şanlıurfa'da Mercimek Tohumu Dağıtımı Yapıldı

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Mercimekler Şanlıurfa'dan Türkiye'ye Dağılıyor" projesi kapsamında, 16 Kasım 2023 tarihinde üreticilere sertifikalı kırmızı mercimek tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Dağıtım törenine Vali Yardımcısı Yasin Akgül, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, Gap Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Karacadağ Kalkınma Ajansı Başkanı, Gap Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü İbrahim Halil Çetiner, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı, Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı, İlçe Ziraat Oda Başkanları, Ticaret Borsası Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Tarsim Bölge Müdürü, DSİ Bölge Müdürü, TMO Bölge Müdürü, Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü, Ziraat Mühendisleri Şanlıurfa Şube Başkanı, Veteriner Hekimler Odası Şanlıurfa Şube Başkanı, Tarım ve Orman İlçe Müdürleri, İl Müdürlüğü konu sorumluları ve teknik personel ile üreticiler katıldı.

Dağıtım töreninde konuşan Vali Yardımcısı Yasin Akgül ise, Şanlıurfa'nın tarım potansiyeli ve ürün çeşitliliği ile Türkiye'nin önemli bir tarım merkezi olduğunu ifade etti. Akgül, mercimek üretiminin hem bölge hem de ülke için stratejik bir ürün olduğunu kaydetti. Akgül, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, üreticilere bereketli bir sezon diledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de, mercimeğin Şanlıurfa'nın önemli bir tarım ürünü olduğunu ve belediye olarak üreticilerin yanında olduklarını söyledi. Beyazgül, projenin Şanlıurfa tarımına katkı sağlayacağını ve üreticilerin gelirini artıracağını dile getirdi.

 

 

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER