© Şanlıurfa Olay 2021

Şanlıurfa’da Kurban Bayramıda sıkı denetim!

Şanlıurfa’nın Karaköprü, Eyyübiye ve Haliliye ilçelerinde Kurban Bayramı tedbirleri kapsamında radar hız denetimi yapıldı. Denetimlerde toplamda onlarca sürücü hakkında cezai işlem uygulandı.


**Trafik Güvenliği İçin Hız Denetimleri**

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde trafik güvenliğini sağlamak amacıyla Karaköprü, Eyyübiye ve Haliliye ilçelerinde radar hız denetimi gerçekleştirdi. Hız sınırlarını aşan sürücülere cezai işlem uygulandı.

**Denetim Noktaları ve Uygulamalar**

Denetimler, şehrin çeşitli ana arterlerinde yapıldı. Özellikle Buluntu Hoca Bulvarı, Diyarbakır Yolu, Mardin Yolu, Akçakale Çevre Yolu, Kuzeybatı Çevre Yolu, GAP Bulvarı, Necmettin Cevheri Bulvarı ve İpek Yolu gibi yoğun trafik akışının olduğu bölgelerde radar cihazlarıyla hız kontrolleri gerçekleştirildi.

**Sürücülere Uyarılar**

Trafik ekipleri, denetimler sırasında hız sınırlarını aşan sürücüleri durdurarak cezai işlem uyguladı. Ayrıca, sürücüleri aşırı hızın tehlikeleri konusunda uyararak daha dikkatli ve kurallara uygun bir şekilde araç kullanmaları gerektiğini hatırlattı.

**Emniyet Müdürlüğü’nden Açıklama**

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, denetimlerin amacını ve önemini vurgulayan bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Trafik kazalarının oluşumunda büyük bir paya sahip olan hız ihlallerinin önlenmesi ve algılanan yakalanma riski duygusunun artırılarak sürücülerin yasal limitlerde araç kullanmaya teşvik edilmesi amacıyla, Bayram Tedbirleri Boyunca; Radarla yapılan hız denetimlerimiz günün değişik saatlerinde devam etmektedir. Hızını Düşür, Kemerini Tak, Yolun Sonu Bayram Olsun.

 

Kaynak:Haber Merkezi 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER