© Şanlıurfa Olay 2021

Şanlıurfa’da Kapsamlı BTÖ Operasyonu: 58 Şüpheli Gözaltında!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa başta olmak üzere 16 ilde Bölücü Terör Örgütü’ne (BTÖ) yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu. “Bozdoğan-42” adı verilen operasyonda çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Bakan Yerlikaya sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Aziz milletimizin huzuru ve güvenliği için teröristlere göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin kararlı mücadelesi, son terörist etkisiz hale getirilene kadar devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Terörle Mücadele ve İstihbarat Daire Başkanlıkları koordinasyonunda, Adana, Antalya, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hakkari, İzmir, İstanbul, Karaman, Mersin, Muş, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van’daki İl Emniyet Müdürlükleri Terörle Mücadele Şubeleri tarafından yürütüldü.

Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin:

Geçmişte BTÖ içinde aktif oldukları, Örgüt adına işbirlikçilik yaptıkları, Örgüt propagandası gerçekleştirdikleri, Yasadışı gösterilere katılıp güvenlik güçlerine saldırdıkları, Örgütün yurt dışı yapılanmasında yer alıp maddi destek sağladıkları, Kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

Ayrıca operasyon sonucunda ruhsatsız tüfekler, örgütsel dokümanlar ve dijital materyaller ele geçirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER