© Şanlıurfa Olay 2021

Şanlıurfa’da Baybara Gastronominin Nobeli’ni aldı!

Şanlıurfa’da önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atan dünyaca ünlü şef Ebru Baybara Demir, 2023 Bask Dünya Aşçılık Ödülü’nü aldı.

Şanlıurfa’da Harran Gastronomi Okulu başta olmak üzere, ‘Mutfakta Umut Var’ gibi daha birçok projeye imza atan ve Şanlıurfa zengin mutfağının dünyaya tanıtılması konusunda önemli girişimlerde bulunan Şef Ebru Baybara Demir, yine bir ödüle imza attı.

TÜRKİYE’DEN KAZANAN İLK KADIN OLDU

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin etkili olduğu illerde çalışmalarını yoğunlaştıran Demir, dünyanın farklı ülkelerinden 1000 şefin aday gösterildiği ve 700 şefin değerlendirildiği 2023 Basque Culinary World Prize (2023 Bask Dünya Aşçılık Ödülü) ödülüne layık görüldü. Demir, Türkiye’den bu ödülü kazanan ilk kadın oldu.

GASTRONOMİNİN NOBEL’İ OLARAK GÖSTERİLİYOR

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Türk ve Suriyeli kadınların sosyal ve ekonomik hayata daha fazla entegre olmaları için büyük çaba gösteren Demir, ‘Gastronominin Nobel’i olarak, ödüle ilişkin olarak, “Sosyal Gastronomi Dünya Birinciliği, Gastronominin Nobeli’ni ülkeme getirdiğim için gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER