© Şanlıurfa Olay 2021

Şanlıurfa kadın fuarı yoğun ilgi topladı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan "Girişimci ve Üreten Kadınlar Buluşması" fuarını açtı. Fuarda, Şanlıurfalı kadınların el emeği göz nuru ürünleri sergilendi. Fuarın açılışına usta gazeteciler Ahmet Hakan, Zafer Şahin ve Hande Fırat ile Araştırmacı Yazar Abdurrahman Uzun da katıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kadınlara verdikleri değer ve önemin bir yansıması olan fuarı düzenlediklerini söyledi. Başkan Beyazgül, kadınların girişimcilik ruhunu desteklemek için çalıştıklarını belirtti. Başkan Beyazgül, "Kadınlarımız şunu diyorlar. Ben de kendi işimi yapmak istiyorum. Kendi işimi kurmak istiyorum diyorlar. Benim yanımda çocuğum da olsun diyor ayrılamıyorum ondan diyor o girişimci kadınlar bugün buradalar. Onlar için bir öncülük yaptık." dedi.

Fuarda, ürettikleri ürünü, markalarını tanıtma fırsatı yakalayan Şanlıurfalı kadınlar, ziyaretçilerini ağırladı. Bir yandan tanıtım yapan kadınlar diğer yandan ürettikleri ürünlerden ziyaretçilere tattırarak satış yapma imkânı buldu.

 

Fuarın açılışına katılan usta gazeteciler Ahmet Hakan, Zafer Şahin ve Hande Fırat ile Araştırmacı Yazar Abdurrahman Uzun da girişimci kadınlara destek verdi. Stantları tek tek dolaşan gazeteciler kadınlara iyi bir fuar geçirmeleri temennisinde bulundu.

Fuarın resmi açılışı kurdele kesimi ile yapıldı. Açılışın ardından konferans salonuna geçildi. Burada Filistin ve Gazze için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ise "Büyükşehir Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Kadına verilen değer, kadının öne çıkarılması, onun girişim gücünün desteklenmesi bizim hem medeniyetimizin kültürümüzün inancımızın bir gereği hem de modern dünyanın getirdiği kadınlarla buluşturulması anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.

 

Fuar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na kadar ziyaret edilebilecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER