© Şanlıurfa Olay 2021

Şanlıurfa, Filistin İçin Tek Yürek Oldu!

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu**, Şehit İsmail Heniyye'nin vasiyetini yerine getirmek amacıyla büyük bir yürüyüş düzenledi. Etkinliğe katılan binlerce Urfalı, Filistin'le dayanışma için meydanlara indi.

HAMAS Lideri İsmail Heniyye, şehadetinden kısa bir süre önce Siyonist İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutsak ve mazlumlara destek olmak amacıyla 3 Ağustos'ta meydanlara inilmesi çağrısında bulunmuştu. Heniyye'nin çağrısı, şehadetinden sonra tüm Müslümanlar için bir vasiyet olarak kabul edildi.

Bu kapsamda, **Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu**, 3 Ağustos'ta yurtiçi ve yurtdışındaki destek eylemleriyle birlikte Gazze'ye destek amacıyla şehir merkezinde büyük bir yürüyüş düzenledi. Ali Şelli Parkı önünde toplanan binlerce kişi, HAMAS ve şehit İsmail Heniyye lehine sloganlar atarak Rabia Meydanı'na yürüdü.

Rabia Meydanı'nda siyasi parti temsilcilerinin konuşmalar yaptığı etkinlikte, basın açıklamasını okuyan Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun, her zaman Gazze halkının yanında olacaklarını belirtti. Program, Haliliye İlçe Müftüsü Abdullah Yıldırım'ın duasıyla sona erdi.

Yürüyüşe; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı M. Kasım Gülpınar,Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi,AK Parti İl Başkan Vekili Cuma Hündür,HÜDA PAR İl Başkan Yardımcısı Basri Demir,Saadet Partisi İl Başkanı Halil Yiğit,Anavatan Partisi İl Başkanı Halil Güneş,Gelecek Partisi İl Başkanı Hidayet Baysal,Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu ve STK temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER