Suriyeli sığınmacılara medikal malzeme yardımı

Uluslararası Medikal Birliği tarafından Viranşehir Çadır Kentte kalan 236 engelli Suriyeli sığınmacıya medikal malzemesi yardımı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
https://www.sanliurfaolay.com/

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, çadır kenti ziyaret eden Uluslararası Medikal Birliği yetkilileri,  çeşitli sağlık sorunları bulunan 236 engelli  Suriyeli sığınmacıyı muayeneden geçirdi. Muayenenin ardından, engellilere tekerlekli sandalye, yürüteç ve baston gibi medikal malzemeler dağıtıldı.

Kaymakam Huzeyfe Citer açıklamasında, savaştan kaçan Suriyeliler arasında çok sayıda engelli bulunduğunu belirterek, "Suriye'de uzun zamandır devam eden savaş insanları sadece evlerinden etmekle kalmadı. Suriyeli sığınmacılar içinde savaşın acı sonuçlarını üzerinde taşıyan birçok insan var. Kimi ayağını, kimi elini kaybetmiş, engelli durumuna düşmüş. İnternational Medical Corps'un (Uluslararası Medikal Birliği) bu yardımını çok önemli ve yerinde buluyorum. Çadır kentimizi ziyaret eden fizyoterapistlere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadesine yer verdi.