Kanser, Türkiye'de ölümlere neden olan hastalıklar arasında ikinci sırada yer alıyor. Ancak erken evrede yakalandığında tedavisi mümkün bir hastalık. Kanser tedavisinde hiçbir vaka basit ve sıradan değil. Bu nedenle tanı ve tedavisinin multidisipliner yaklaşımla ele alınması gerekiyor.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, bu amaçla "Onkoloji Konseyi"ni hayata geçirdi. Konsey, hastaların gerek doğru tanıya gerekse etkili tedaviye ulaşmaları için bir araç olarak hizmet veriyor.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneler Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Mehmet Reşat Ceylan başkanlığında gerçekleşen konsey toplantısına, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden çok sayıda akademisyen katıldı.
Konseyde, cerrahi onkoloji, radyasyon onkoloji, medikal onkoloji, patoloji, girişimsel radyoloji ve jinekolog onkoloji branşlarından doktorlar, vakaları hakkında konuştu, fikirlerini beyan etti ve vakalar için bir sonraki uygun tedavi adımı konusunda karar verdi.
Konsey toplantısı sonrası konuşan Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Ali Aytaç, "Şanlıurfa ilimizde ilk genel cerrahi konseyimizi gerçekleştirmiş olduk. Bu konseyler sayesinde hem Şanlıurfa'da onkoloji hastalarının çevre illere gitmesini engellemiş olacağız. Bu şekilde ilerleyen dönemlerde daha verimli olacağını düşünmekteyim" dedi.
Kanser hastaları, tanı-tedavi ve rehabilitasyon aşamasında takip edilecek. Yaşlı hastaların hastane dışında takipleri ise Evde Bakım Hizmetleri tarafından yapılacak.