DEVA Partisi Gençlik Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doğa Şanlıoğlu, gençlere yönelik projelerini anlattı. Şanlıoğlu, “Bugün itibariyle şunu anladım dedim herhalde tüm Türkiye sahipsiz. Tüm illerde herkesin sorunu olduğunu, hatta diğer illerin sahipli olduğunu düşünenler de var ama diğer illere gidince aynı manzarayla karşılaşıyoruz” dedi.
İşte Şanlıoğlu’nun projelerine yönelik verdiği o röportaj;
Her kongre öncesinde bir gençlik zirvesi yapıyoruz
Gençlik buluşmasından öte her birimiz birbirimizi görerek diyalog hakkında öz gençler şeklinde bir program yapıyoruz. Burada da maksat aslında gençleri dinleyebilmek Çünkü malum bir ‘Z’ kuşağı tartışması var. Ancak ‘Z’ kuşağı tasnifi bu ABD’de geçekleşen bir tasnif. Bu tasnifin amacı pazarlama üzerine yapılan bir tasnif. Yani bu kuşak hangi mecraları kullanır, bir ürün satmak istediğiniz zaman nasıl gitmeniz gerektiğine bir yöneliktir.
Örneğin doğudaki bir gencimizin dertleri, sorunları başka, batıdaki bir gencin sorunları, dertleri bambaşka. O yüzden biz gittiğimiz her ilde gençlerimizi dinliyoruz ve bunları not ediyoruz. Tabi her gittiğimiz illerde problemler çok, birbirine yakın ortak üç problem var. Her bir gencimiz adaletsizlikten, liyakatsizlikten bahsediyor.
Siyaseti gençlere anlatmak nasıl bir olay?
Siyasetin kirlenme noktası nezaketle çok ilgili, çünkü Cenap Şahabettin derki; “nezaket ister iskarpin giysin ister çalık bastığı yeri kirletmez’’ diye. Şimdi nezaketten siyaset ne zaman kayboldu o zaman siyaset kirlendi. Nezaketin kaybolduğu noktada da ne gençlerimiz ne de kadınlarımız siyasete girmek istemiyor.
Tarım Politikanız nasıl olacak?
Bunların temelinde doğru kaynağın doğru yerde kullanılması yatıyor. Doğru kaynak ve doğru yer konusunda çok ciddi çalışmalar gerekiyor. Şimdi Bir GAP Projesi var, bu GAP projesi uzun yıllardır sürüyor. Burada pamuk yetişiyor, diğer birçok ürün burada yetişebiliyor. Bugün gençlerle konuştuğumda ve çiftçi ailelerin çokçukları vardı çiftçi Gençlerin aileleri vardı, bir DEDAŞ meselesinden bahsedildi, insanların intihar ettiklerine kadar konular anlatıldı. Biz tarımda niye geri düştük evet bunların altı tek tek çizilmeli biz nasıl ileriye gidebiliriz bunların altı tek tek çizilmeli bunu en efektik şekilde hangi yatırımla hangi çalışmayla nasıl yapmak lazım, burada da tüm kurumların, bakanlıkları, alt kurumları doğru çalıştırarak doğru modeller üreterek doğru şekilde yatırım yapmak lazım.