© Şanlıurfa Olay 2021

Profesyonel aşçılar, Urfa'yı Eskişehir'de tanıttı

Sivrihisar Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali’ne Şanlıurfa’dan da katılım oldu.

Sivrihisar Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali’ne Şanlıurfa’dan da katılım oldu.  Sivrihisar’ın yöresel lezzetleri, organik köy ürünleri ve hediyelik eşyaların ziyaretçilere sunulduğu programda sahne gösterisine ise Euro Toques Milli Şefleri ile başlandı.

6 ülkeden yabancı şeflerin de katıldığı Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali’ne Şanlıurfa adına EURO TOQUES Türkiye Avrupa Aşçılar Birliği Milli Takım Şefi Emrah Ray  ve  EURO TOQUES Türkiye Avrupa Aşçılar Birliği  Şanlıurfa İl Temsilcisi Mehmet Polat  katıldı.

‘Şanlıurfa’da yapılması gereken çok iş var’

“Dünyanın en zengin ve en eski mutfağına sahip Şanlıurfa’da yapılması gereken çok iş var. Bu işlerin başında da elbette ki tanıtım ve reklam geliyor. Bugün dünyanın en eski ve en zengin mutfağına sahibiz. Bu bizim için devasa bir zenginlik ve fırsattır. Bu fırsatın değerlendirilmesi açısından kent olarak başarılı olamıyoruz. Yerel yönetimler bu noktada bir şeyler yapmaya çalışıyor ancak yetersiz kalıyor.

Elimizde ki bu zenginlikten daha fazla yararlanmamız için uluslararası tanıtımlara ihtiyacımız var. Bugün Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali’ne 6 ülkeden yabancı şefler ve Türkiye2’nin dört bir yanında ünlü şefler gelip katıldı. Bunun yanında binlerce vatandaş burada zaman geçirdi. Hem ilçeye maddi olarak getirisi oldu hem de reklam ve tanıtım olarak iyi bir çalışma oldu.

Kadim kentimiz Şanlıurfa’nın da böyle dev organizasyonlara ihtiyacı bulunuyor. İstanbul ve Gaziantep’te düzenlenen tanıtım günlerini yakından takip ettim. Büyükşehir belediyemiz tarafından yapılması ve ilçe belediyelerin katılması çok önemlidir. Bu tür etkinliklerde Urfa mutfağının daha çok öne çıkarılması ve tanıtılması önemlidir. Bu tür etkinliklerin sayısı arttırılmalıdır. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. 

‘Üzerimize düşeni yapmaya hazırız’

Bizler de EURO TOQUES Türkiye Avrupa Aşçılar Birliği olarak Şanlıurfa mutfağını tanıtımı ve geliştirilmesi noktasında önemli projelerin hazırlığı içerisindeyiz. Kadim kentimiz için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER