© Şanlıurfa Olay 2021

Polat: GAP Neden Bitirilmiyor?

Demokrat Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Polat, Türkiye’nin en önemli ve büyük projelerinden olan GAP’ın neden bitirilemediğini sordu.

Polat, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:”Devlet Su İşleri 4 Nisan Pazartesi günü Harran ve Şanlıurfa Kanallarından suyu çiftçilere verecektir. 2022 tarım sezonu çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olsun. Yapılan açıklamaya göre toplam 3 milyon dekar tarım arazisi sulayacaktır. Ne yazık ki 20 yıldır Ak parti iktidarda hala GAP Projesi içinde yer alan toprakların yüzde 30'u sulanmaktadır. 4 yıl önce Valimiz Sayın Abdullah Erinbey Gazeteci Nejat Arseven ile yaptığı Röportaj'da acil eylem planı ile GAP Projesi içinde yer alan topraklara suyu 2 yılda taşıyabiliriz bunun maliyeti 5 milyar Türk lirasıdır bunun bize getirisi de yılda 37.5 milyar Türk lirasıdır " demişti.

GAP’IN ÖNEMİNİ HALA KAVRAYAMADILAR !

GAP Projesi Dünyanın 7. büyük projesidir. Cumhuriyetimizin en büyük projesidir. Ne yazık ki ülkeyi idare edenler bu projenin kıymetini hala kavrayamadılar, ellerinden gelse vaz geçer rafa kaldırırlar. İspatı geçenlerde Şanlıurfa Fıstık üreticileri birlik başkanı Sayın Selahattin Canbeyli Facebook hesabında aynen şunları paylaşmıştı" İsmi bende saklı bir Akp Milletvekili 'ne siz neden GAP Projesi içinde yer alan topraklara suyu taşımıyorsunuz " dedim Milletvekili " Abi siz neden bahs ediyorsunuz Bakan GAP Projesini iptal edecekti biz duyduk gidip zorla iptal edilmesini engelledik " dedi.

GAP PROJESİ ZENGİNLİK DEMEKTİR !

20 Mayıs Ayında Diyarbakır ' da GAP eylem planını açıklayan dönemin başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan,  GAP 'ın 5 yılda bitirileceğini ve 4 milyon insana iş imkanı sağlayacağını belirti. Ancak bu sürede bitirilmedi. Yine Sayın Erdoğan bu seferde 11 Nisan 2017 'de Şanlıurfa ' da halka hitaben yaptığı konuşmada GAP 'ı 2019 yılına kadar tüm unsurlarıyla  tamamlamayı hedefliyoruz " demişti. O günden bu güne 3 yıl geçti GAP yerinde sayıyor. GAP Projesi bitirilse ülkemiz büyük ekonomik kazanımlar sağlar ve gıda ithalatında dışa bağımlı olmaktan kurtulur. Hata kendisi Gıda İhracatı yapar hale gelir. 2.2 Milyon hektar alan sulanmış olacak. Yılda 27 milyar kWh saat elektrik üretimi oluşacak. GSBH % 45 artış sağlayacak. Kişi başına milli gelirde % 209 artış olacak. 3.8 Milyon kişye iş sağlanacak. Yılda 2.1 milyar dolar sulama getirisi olacak. Yılda 2.2 milyar dolar enerji getirisi olacak. Yılda Tarımsal ürünlerin ithalatına onlarca milyar dolar verilmeyecektir ve ülke içinde kalacaktır. GAP İllerinde yaklaşık 400- 500 bin Tarım işçisi başka illere çalışmak için gitmeyecek kendi illerinde çalışacak ve perişan olmayacak trafik kazalarında ölmeyecek. Burada Tekrar Tüm siyasi partilere, Tüm Stk 'lere ve Basınımıza çağrımızdır lütfen GAP Projesini gündeme alsınlar ve iktidara baskı yapsınlar GAP Projesi için verdikleri sözleri bir an önce yerine getirsinler GAP PROJESİ ZENGİNLİK DEMEKTİR; HER DERDİN ÇARESİ DEMEKTİR. Saygılar tüm yüreği MİLLET İçin çarpanlara..”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER